Ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan “Diepstroeten - Vanboeijen” inclusief beeldkwaliteitsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Logo Assen

Inleiding

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat vanaf 16 december 2020 gedurende een termijn van 6 weken bij de balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis het volgende plan ter inzage liggen:

  • 1.

    het ontwerpbestemmingsplan “Diepstroeten - Vanboeijen” met bijbehorende identificatienummer NL.IMRO.0106. 03BP20204100D-B001;

  • 2.

    het ontwerp-beeldkwaliteitsplan “Diepstroeten - Vanboeijen”;

  • 3.

    het ontwerpbesluit hogere grenswaarden.

Korte beschrijving beoogde ontwikkeling

Aanleiding en planvoornemen

Stichting Vanboeijen heeft zich bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aangemeld voor het bieden van 48 zorgplekken in het kader van het landelijke Programma ‘Volwaardig leven’. Deze zorgplekken zijn bedoeld voor mensen met een complexe zorgvraag. De woon- en zorglocaties van de stichting liggen voornamelijk in Park Diepstroeten. De stichting wil in dit gebied extra bebouwing realiseren om – verdeeld over 2 gebouwen – de 48 cliënten te huisvesten. Ook wordt het buitenterrein opnieuw ingericht. Om dit mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Planologische regeling

Aangezien de beoogde ontwikkeling niet past binnen het vigerende bestemmingsplan wordt middels onderhavig bestemmingsplan voorzien in juridisch planologische regeling voor de beoogde ontwikkeling.

Beeldkwaliteitsplan

Om bij de realisatie van de gebouwen de ruimtelijke kwaliteit te waarborgen, zijn richtlijnen voor de beeldkwaliteit opgesteld. Bij de nadere uitwerking zal dit beeldkwaliteitsplan een toetsingskader vormen.

Hogere grenswaarden

Uit onderzoek is gebleken dat als gevolg van het railverkeer de geluidbelasting op de gevels van de gebouwen in het plangebied niet voldoet aan de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder. Omdat ook is gebleken dat geluidreducerende maatregelen op dit moment niet mogelijk en/of doelmatig zijn, is het college van burgemeester en wethouders van plan om een hogere grenswaarde te verlenen.

Waar kunt u het plan inzien

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerp-beeldkwaliteitsplan, het ontwerpbesluit hogere grenswaarden en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van 16 december 2020 gedurende een termijn van 6 weken ter inzage in het gemeentehuis. Het inzien van de stukken kan vanwege de maatregelen rondom het Corona-virus alleen op afspraak. Daarvoor kunt u bellen met de gemeente via 14 0592. Verder is het bestemmingsplan digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u reageren

Gedurende de bovengenoemde termijn kan eenieder op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht in combinatie met artikel 3.31 lid 3 onder d van de Wet ruimtelijke ordening zienswijzen inbrengen tegen de ontwerpstukken. De zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Assen, postbus 30018, 9400 RA Assen.

Op grond van eerdergenoemd artikel uit de Awb in combinatie met artikel 110c van de Wet geluidhinder kunnen binnen de bovengenoemde termijn zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden worden ingediend.

Zienswijzen tegen het ontwerp van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Assen. Zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Assen. In beide gevallen moeten de zienswijzen worden geadresseerd aan Postbus 30018, 9400 RA Assen.

Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze schriftelijk. Het indienen van een mondelinge zienswijze is ook mogelijk. Hiervoor moet uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging een telefonische afspraak worden gemaakt met de heer J. Huizing, via het telefoonnummer 14 0592.

Zienswijzen gericht tegen een ontwerpbestemmingsplan worden betrokken bij de vaststelling van het plan door de gemeenteraad. Zienswijzen gericht tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden worden betrokken bij de besluitvorming hierover door het college van burgemeester en wethouders.

Assen 15 december 2020

Naar boven