Gemeente Amsterdam - voornemen voorbereiding bestemmingsplan - Exclusiva Hamerkwartier

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 1.3.1.van het Besluit ruimtelijke ordening het volgende bekend:

Het gemeentebestuur van Amsterdam heeft het voornemen om bestemmingsplan Exclusiva Hamerkwartier voor te bereiden. Het opstellen van dit postzegelbestemmingsplan dient als doel het juridisch-planologisch mogelijk maken van een ruimtelijke ontwikkeling binnen het Hamerkwartier. Het plangebied van het bestemmingsplan Exclusiva Hamerkwartier wordt globaal begrensd door de Beitelkade, de Schaafstraat en het Gedempt Hamerkanaal. Met dit bestemmingsplan wordt een herontwikkeling op deze locatie mogelijk gemaakt naar onder andere woningen, een school, bedrijfsruimte en een parkeerhub.

In dit stadium van de procedure wordt afgezien van het ter inzage leggen van stukken en het bieden van gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen. Tevens is besloten om af te zien van de mogelijkheid om een onafhankelijke instantie in de gelegenheid te stellen advies uit te brengen over het voornemen.

In een later stadium zal het ontwerp bestemmingsplan Exclusiva Hamerkwartier samen met het concept MER Hamerkwartier Amsterdam ter inzage worden gelegd. Op dat moment wordt de gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen geboden. Dit wordt te zijner tijd bekend gemaakt.

Amsterdam, 10 december 2020

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam,

F.Halsema

Burgemeester

P.J.L.M.Teesink

Gemeentesecretaris

 

Naar boven