Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan ‘Nico Bovenweg 44, 2021’

Logo Renkum

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat het volgende bestemmingsplan wordt voorbereid: ‘Nico Bovenweg 44, 2021’.

 

Wat gaat het bestemmingsplan over?

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de nieuwbouw van maximaal 55 (hoofdzakelijk grondgebonden) woningen op het terrein aan de Nico Bovenweg 44. Op dit moment heeft het hele terrein een maatschappelijke bestemming en is Moviera daar gevestigd. De plannen zijn om de bestaande bebouwing te slopen en er maximaal 55 woningen in verschillende woning categorieën te realiseren inclusief een ontsluitingsweg, parkeren en enkele groenvoorzieningen.

In april 2019 zijn voor dit project de ruimtelijke kaders en het stedenbouwkundig model (model 2) vastgesteld. Op basis daarvan is een voorlopig ontwerpinrichtingsplan gemaakt die weer vertaald is in een ontwerpbestemmingsplan. Voor het project is ook een ontwerp-beeldkwaliteitplan gemaakt. Dit is een gebied specifieke welstandnota, waarmee wordt geregeld dat de woningen en de inrichting een goede en passende beeldkwaliteit krijgen.

 

Het plangebied heeft betrekking op het perceel aan de Nico Bovenweg 44 in Oosterbeek. Het plangebied is bekend als kadastraal perceel Oosterbeek, sectie C, nummer 5518.

 

Wanneer liggen stukken ter inzage ?

Op dit moment liggen er geen stukken ter inzage en kunt u ook geen zienswijze indienen ten aanzien van het voornemen het bestemmingsplan te gaan wijzigen. Zodra het ontwerpbestemmingsplan ter inzage is gelegd kunt u stukken inzien en een zienswijze indienen. De verwachting is dat het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen en het bijbehorende ontwerp-beeldkwaliteitplan over één tot drie weken ter inzage zullen liggen.

Naar boven