Wet geluidhinder: ontwerpbesluit hogere grenswaarde Reconstructie Houtduiflaan Beuningen

Logo Beuningen

In het kader van de reconstructie van de Houtduiflaan in Beuningen hebben burgemeester en wethouders conform de Wet geluidhinder een ontwerpbesluit hogere grenswaarde vastgesteld.

Aan de hand van een akoestisch onderzoek is aangetoond dat de verwachte geluidsbelasting op enkele omliggende woningen, veroorzaakt door de geluidsbelasting van de Houtduiflaan en de Burgemeester Geradtslaan, de wettelijke voorkeursnorm van 48 dB zal overschrijden. Ten behoeve van de reconstructie van de Houtduiflaan is het college voornemens om ter plaatse een ontheffing te verlenen voor een hogere geluidsbelasting van maximaal 58 dB, als bedoeld in artikel 110a, lid 1 van de Wet geluidhinder. Dit hogere waarde-besluit betreft tevens een correctie van een eerder verleende hogere waarde bij het BP Hutgraaf Beuningen.

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarde ligt vanaf 15 december 2020 gedurende zes weken, dus tot en met 25 januari 2021, ter inzage op het gemeentehuis in Beuningen. U kunt het ontwerpbesluit op afspraak (tel. 14 024) inzien.

Gedurende de genoemde termijn van zes weken kunnen belanghebbenden naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen omtrent het ontwerpbesluit naar voren brengen bij burgemeester en wethouders van Beuningen, Postbus 14, 6640 AA Beuningen.

Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de gemeente, tel. 14 024. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

 

Beuningen, 9 december 2020

Naar boven