Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Olst-Wijhe ter inzage

Logo Olst-Wijhe

Voor het gehele buitengebied van de gemeente Olst-Wijhe, met uitzondering van de IJssel en haar uiterwaarden, legt het college van B en W een ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Het nu geldende bestemmingsplan is in 2012 vastgesteld en sindsdien hebben een groot aantal gedeeltelijke wijzigingen/herzieningen van dit bestemmingsplan plaatsgevonden en zijn zogeheten projectbesluiten genomen om af te wijken van het bestemmingsplan. Tevens zijn er onvolkomenheden geconstateerd, die we willen herstellen. Daarnaast zijn er via een oproep vier locaties aangemeld waar de agrarische bedrijfsvoering inmiddels is beëindigd en waar men nu een woonbestemming wenst. Dit alles is aanleiding om een nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied van de gemeente te maken zodat er één duidelijk, actueel en overzichtelijk bestemmingsplan is, waarin is te lezen wat de bouw- en gebruiksmogelijkheden zijn en welke werkzaamheden mogen worden uitgevoerd. Dit bestemmingsplan bevat geen nieuw beleid en geen wezenlijke uitbreiding of inperking van de bouw- of gebruiksmogelijkheden.

Speciale oproep aan iedereen die in het buitengebied woont en/of er eigendommen heeft!

Ondanks dat dit bestemmingsplan geen nieuw beleid bevat en geen wezenlijke uitbreiding of inperking van de bouw- of gebruiksmogelijkheden bevat raden wij iedereen, die in het buitengebied woont en/of er eigendommen/belangen heeft, aan het ontwerpbestemmingsplan goed te controleren via www.ruimtelijkeplannen.nl (zowel het huidige bestemmingsplan als het nieuwe ontwerpbestemmingsplan zijn hier te vinden). Het is belangrijk omdat het gaat over de bouw- en gebruiksrechten die u heeft en over de werkzaamheden die u uit mag voeren. Een overzicht van alle wijzigingen is opgenomen in de bijlage bij de toelichting op het bestemmingsplan. Deze bijlage is ook los geplaatst op de gemeentelijke site bij de bekendmakingen van ruimtelijke plannen die in procedure zijn (https://wonen.olst-wijhe.nl/ruimtelijke-plannen-in-procedure).

Waar kan u het bestemmingsplan inzien?

U vindt het plan op www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.1773.BP2020001001-0201) en bij ons klantcontactcentrum in Wijhe (Raadhuisplein 1). Bronbestanden vindt u op ro.olst-wijhe.nl/plannen.

Inzagetermijn 17 december 2020 t/m 27 januari 2021

Het plan en de bijbehorende stukken liggen ter inzage van 17 december 2020 tot en met 27 januari 2021.

Indienen zienswijze

U kunt binnen de genoemde termijn mondeling of schriftelijk een zienswijze geven op het plan. Stuur uw schriftelijke reactie naar de gemeenteraad. Vermeld op welk plan en op welke onderdelen uw zienswijze betrekking heeft. Voor meer informatie of voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u terecht bij het team Leefomgeving, via telefoonnummer 14 0570.

Naar boven