Gemeente Zeist - Ontwerp uitwerkingsplan ‘Huis ter Heide Zuid’

Logo Zeist

Burgemeester en wethouders van Zeist maken bekend dat met ingang van donderdag 17 december 2020 gedurende zes weken het ontwerp uitwerkingsplan ‘Huis ter Heide Zuid’ en de bijbehorende stukken digitaal ter inzage liggen in de publiekshal aan Het Rond 1 te Zeist.

De publiekshal van het gemeentehuis is alleen op afspraak te bezoeken vanwege onze maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. U kunt het ontwerp uitwerkingsplan digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.zeist.nl/bestemmingsplannen. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0355.BPUHuisterheidez-on01.

Plangebied

Het plangebied van het uitwerkingsplan wordt begrensd door de Huis ter Heideweg, de Prins Alexanderweg, de bestaande (woon)bebouwing van Huis ter Heide en het kantoorpand langs de snelweg A28. In het geldende bestemmingsplan ‘Oud Zandbergen e.o.’ is het plangebied aangewezen als uitwerkingsgebied. Het uitwerkingsplan geeft hier nu een concrete invulling aan.

Inhoud plan

De bestaande bebouwing in het plangebied wordt gesloopt en daarna wordt hier een nieuw woongebied gerealiseerd voor maximaal 72 woningen (67 appartementen en 5 grondgebonden woningen). Ook wordt een nieuwe weg tussen de Blanckenhagenweg en de Huis ter Heideweg aangelegd. Deze weg is nodig om later ook woningen in Huis ter Heide West te kunnen bouwen. Het uitwerkingsplan vormt het planologisch-juridisch kader voor de gewenste ontwikkelingen.

Zienswijze indienen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen als volgt een zienswijze over het ontwerp uitwerkingsplan indienen:

  • Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad, ter attentie van het team Ruimtelijke Ontwikkeling, Postbus 513, 3700 AM Zeist, onder vermelding van zaaknummer 391347.

  • Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ontwikkeling via het telefoonnummer 14 030.

  • Ook is het mogelijk een zienswijze digitaal in te dienen via www.zeist.nl/zienswijze.

Naar boven