Bekendmaking bestemmingsplan Vrouwjuttenhof, Binnenstad

Logo Utrecht

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken bekend dat op grond van artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening vanaf donderdag 6 februari 2020 zes weken lang het op 23 januari 2020 door de raad vastgestelde bestemmingsplan Vrouwjuttenhof, Binnenstad, met identificatiecode NL.IMRO.0344.BPVROUWJUTTENHBIN-VA01en het vaststellingsbesluit ter inzage liggen.

 

Plangebied en doelstelling

Het plangebied ligt middenin het Museumkwartier in het zuidelijk gedeelte van de binnenstad. Er komen 24 appartementen op de plaats van 'Bleijenburg' in 3 bouwlagen, met een parkeergarage en in ‘Overtuinen’ worden 9 stadswoningen gebouwd. Het plangebied ligt tussen de Lange Nieuwstraat, Vrouwjuttenstraat, Vrouwjuttenhof, Nicolaaskerkhof en Agnietenstraat. Het doel van het bestemmingsplan is om de realisatie van de appartementen en de stadswoningen juridisch planologisch mogelijk te maken.

 

Inzien

Het bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en het vaststellingsrapport liggen ter inzage vanaf donderdag 6 februari 2020 tot en met woensdag 18 maart 2020 in het Stadskantoor, Stadsplateau 1, begane grond.

 

Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar:

- via de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl (deze versie is rechtsgeldig boven alle andere versies);

- via de gemeentelijke website https://www.utrecht.nl/bestemmingsplan waar u kunt doorklikken naar het bestemmingsplan.

 

Beroep

U kunt als belanghebbende tegen het besluit tot vaststelling beroep instellen. De termijn voor het instellen van beroep is zes weken en gaat in op de dag na de start van de terinzagelegging. Beroep instellen kan bij:

 

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Voor het instellen van beroep moet u griffierechten betalen. Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

 

Verzoek voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van het bestemmingsplan niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kunt u als indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om een voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als dat verzoek binnen de terinzagetermijn is gedaan, is het bestemmingsplan geschorst totdat de Voorzitter over het verzoek heeft beslist. Ook voor een verzoek om een voorlopige voorziening moet u griffierechten betalen.

 

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u als belanghebbende in het beroepschrift alle beroepsgronden moet noemen en dat u na afloop van de terinzagetermijn geen nieuwe beroepsgronden meer kunt aanvoeren.

 

 

Naar boven