Ontwerpbestemmingsplan IJsseldelta-zuid, 4e herziening Zwartendijk 8

Logo Kampen

Het college maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘IJsseldelta-zuid, 4e herziening Zwartendijk 8’ en het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde geluid zijn vrijgegeven voor terinzagelegging.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om aan de Zwartendijk 8 in Kampen, een perceel met voormalige agrarische opstallen, een bijzonder woonconcept te realiseren. Het betreft een woonconcept voor mensen die tijdelijk nergens anders kunnen wonen en op zoek zijn naar rust en een eigen plek om hun leven weer verder op te bouwen. Het betreft geen locatie waar geïndiceerde zorg wordt geboden. Er wordt een tijdelijke woonsituatie aangeboden. De bedoeling is om bestaande opstallen te transformeren naar acht wooneenheden en om twee bedrijfswoningen te realiseren in de bestaande boerderij met bijgebouwen. Daarnaast zal een deel agrarisch land achter het erf als moestuin en boomgaard worden ingericht.

M.e.r .-beoordelingsbesluit

Uit de vormvrije m.e.r. beoordeling die ten behoeve van het bestemmingsplan is uitgevoerd blijkt dat er door het plan geen negatieve milieugevolgen optreden. Het college heeft dan ook besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld voor het bestemmingsplan. De vormvrije m.e.r. beoordeling is opgenomen in de toelichting van het bestemmingsplan.

Ontwerp besluit hogere grenswaarden

Voor de acht wooneenheden en de twee bedrijfswoningen geldt dat er moet worden voldaan aan de normen uit de Wet Geluidhinder. Dit houdt in dat de geluidbelasting niet te hoog mag zijn. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de voorkeursgrenswaarden vanuit railverkeerlawaai op de wooneenheden en bedrijfswoningen wordt overschreden. Voor de acht appartementen en twee bedrijfswoningen dient een maximale ontheffing van Lden 58 dB worden verleend. Het plan kan voldoen aan het gemeentelijk geluidsbeleid wanneer aan de voorgeschreven voorwaarden wordt voldaan.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, de vormvrije m.e.r. beoordeling en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde liggen met ingang van 16 december 2020 tot en met 26 januari 2021 tijdens openingstijden ter inzage in het stadhuis. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0166.00991289-OW01.

Zienswijze ontwerpbestemmingsplan en vormvrije m.e.r. beoordeling

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Kampen, Postbus 5009, 8260 GA Kampen. Graag onder vermelding van het ontwerpbestemmingsplan. Het is niet mogelijk om te reageren op het besluit vormvrije m.e.r. beoordeling op een andere wijze dan via het indienen van een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de afdeling Fysieke leefomgeving, telefoonnummer 14 038.

Zienswijze hogere grenswaarde

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp besluit hogere grenswaarde en bent u belanghebbende, dan kunt u een zienswijze indienen. U kunt een schriftelijke zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Kampen, Postbus 5009, 8260 GA Kampen, o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarde “Zwartendijk 8”.

 

Naar boven