Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Wouw 2020’ (incl. Milieueffectrapport)

Logo Roosendaal

Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken bekend dat vanaf maandag 14 december 2020 voor de duur van zes weken ter inzage ligt:

het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Wouw 2020’

NL.IMRO.1674.2100BUITENGEBIEDW-0301

Planinhoud

Doel van dit bestemmingsplan is het bieden van een actuele juridische regeling voor het buitengebied Wouw. Het bestemmingsplan heeft twee hoofddoelstellingen:

  • -

    het veiligstellen en vastleggen van de bestaande waarden en belangen;

  • -

    het mogelijk maken van gewenste ontwikkelingen.

Het nieuwe bestemmingsplan biedt – binnen de randvoorwaarden die gelden vanuit onder meer landschap, natuur en cultuurhistorie – aan de bestaande (gewenste) functies ontwikkelingsruimte en speelt daarnaast in op toekomstige ontwikkelingen. Het bestemmingsplan geeft aan waar zich welke functies mogen ontwikkelen. Nieuwe grootschalige ontwikkelingen zijn in dit bestemmingsplan niet voorzien. Bij het toestaan van ontwikkelingen gaat het primair om kleinschalige ontwikkelingen op perceelsniveau. Het bestemmingsplan is dan ook in belangrijke mate te beschouwen als een conserverend bestemmingsplan, waarin nieuwe beleidsinzichten zijn doorvertaald, maar waar voor het overige geen ingrijpende zaken worden geregeld.

Een Milieueffectrapportage (MER) maakt onderdeel uit van dit ontwerpbestemmingsplan. Deze dient als onderlegger voor dit plan en geeft inzicht in de milieueffecten.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende bijlagen (zoals het Milieueffectrapport (MER) ligt met ingang vanaf 14 december 2020 gedurende 6 weken voor een ieder op de volgende wijze ter inzage:

Voor de raadpleging op Mariadal, Vincentiusstraat 7 te Roosendaal dient u vooraf een telefonische afspraak te maken via telefoonnummer 140165 met de heer J. Verpaalen of de heer R. Kools.

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder naar aanleiding van dit ontwerpbestemmingsplan (incl. MER) naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Schrif­te­lijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Roosendaal, Postbus 5000, 4700 KA te Roosendaal, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Wouw 2020, zaaknummer 331771.

U schrijft een brief met de volgende onderdelen:

  • -

    Uw naam en adres

  • -

    Datum waarop u de zienswijze schrijft

  • -

    vermelding van “zienswijze ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Wouw 2020’, met zaaknummer 331771

  • -

    Waarom u een zienswijze schrijft

  • -

    Uw handtekening

  •  

U kunt er ook voor kiezen om een digitale zienswijze in te dienen. Hiervoor dient u de volgende link te gebruiken: 

Voor burgers zienswijze DigiD: https://mijn.roosendaal.nl/aanvragen/630/persoon/zienswijze

Voor organisaties zienswijze eHerkenning: https://mijn.roosendaal.nl/aanvragen/630/organisatie/zienswijze

Als u uw zienswijze digitaal indient, kunt u via uw persoonlijke internetpagina de voortgang van de behandeling van uw zienswijze volgen.

U kunt geen zienswijze indienen via e-mail.

Indien zienswijzen worden ingediend vindt op een nader te bepalen datum een hoorzitting plaats. Alle indieners van een zienswijze worden hiervoor uitgenodigd.

Roosendaal, 11 december 2020

Burgemeester en wethouders van Roosendaal

Naar boven