Ontwerp bestemmingsplan ‘Buitengebied Haaksbergen, partiële herziening Kalkovenweg ongenummerd’

Logo Haaksbergen

Burgemeester en wethouders van Haaksbergen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het college in zijn vergadering van dinsdag 8 december 2020 heeft besloten het ontwerp bestemmingsplan ‘Buitengebied Haaksbergen, partiële herziening Kalkovenweg ongenummerd’ ter inzage te leggen.

De ontwikkeling betreft het realiseren van een woning van maximaal 750 m3 met bijgebouw van 250 m2 aan de Kalkovenweg ongenummerd (kadastraal bekend als ‘Gemeente Haaksbergen, sectie S, nummer 919 en 920). Om dit mogelijk te maken wordt er 1.400 m2 aan landschapsontsierende bebouwing Goorsestraat 243 gesloopt en wordt alle asbest gesaneerd. Tevens wordt het aanwezige aannemersbedrijf aan de Goorsestraat 243 positief bestemd. Zowel de slooplocatie als de bouwlocatie worden landschappelijk ingepast. Bij de bouwlocatie en omliggende gronden is expliciet rekening gehouden met de zichtlijnen -richting de es.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0158.BP1187-0002.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan ‘Buitengebied Haaksbergen, partiële herziening Kalkovenweg ongenummerd’ inclusief bijbehorende bijlagen ligt met ingang van 11 december 2020 tot en met 21 januari 2021 voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis.

Het plan met de bijbehorende stukken is tevens in digitale vorm te raadplegen via onze website www.haaksbergen.nl → Inwoner → Vergunningen en Plannen → Bestemmingsplannen en voorbereidingsbesluiten → Buitengebied → Ontwerp. Hier vindt u tevens een link naar ruimtelijkeplannen.nl (landelijke voorziening).

Tijdens de terinzagetermijn kan eenieder reageren. Uw zienswijze kunt u indienen bij de gemeenteraad, Postbus 102, 7480 AC Haaksbergen. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een mondelinge zienswijze. Hiervoor kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, Thorben Scholten, telefoonnummer (053) 573 45 67.

Haaksbergen, 10 december 2020

burgemeester en wethouders van Haaksbergen,

 

mr. drs. R.G. Welten, burgemeester

dr. R. Toet, secretaris

Naar boven