Procedure hogere waarden Wet geluidhinder bestemmingsplan Centrale-As, inbreidingslocatie Veenestraat/Eemlandia

Logo Bunschoten

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bunschoten heeft een ontwerpbeschikking hogere waarden Wet geluidhinder (artikel 110a) voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting als gevolg van industrielawaai opgesteld voor een inbreidingslocatie aan de Veenestraat/Eemlandia (b.p. Centrale As).

Het betreft een ontwerpbeschikking ingevolge de Wet geluidhinder voor nog te realiseren inbreiding van negen woningen in de wijk Bunschoten-Zuid. Door gebruikmaking van een in het bestemmingsplan Centrale As opgenomen inbreidingsmogelijkheid en door af te wijken van het bestemmingsplan komen meer woningen dan in aanvang gedacht in de zone voor industrielawaai te liggen. Voor deze extra woningen wordt voorgesteld een hogere grenswaarde vast te stellen.

Ontwerpbeschikking

De ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken liggen van 10 december 2020 tot en met 20 januari 2021 tijdens de gebruikelijke openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij werkeenheid ruimtelijke ordening van het team Omgevingsontwikkeling. In verband met de huidige maatregelen rond COVID 19 is het maken van een afspraak om de stukken in te zien aan te bevelen.

Ter inzage

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze over de ontwerpbeschikking naar voren brengen. Schriftelijk kan dat door toezending van een zienswijze aan Burgemeester en wethouders van Bunschoten, Postbus 200, 3750 GE Bunschoten-Spakenburg. Voor het mondeling naar voren brengen van een zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de heer J.E.P.M. Reijnen of mevrouw S.I. Vermeulen (tel 033-2991411) van de team Omgevingsontwikkeling van de gemeente Bunschoten. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Beroep

In het algemeen kunnen uitsluitend belanghebbenden die nu schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen tegen de ontwerpbeschikking, te zijner tijd beroep instellen tegen de definitieve beschikking. Volgens de Algemene wet bestuursrecht is een belanghebbende diegene wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken. Gezien de aard en gevolgen van deze beschikking is in deze procedure met name belanghebbend: de (toekomstige) eigenaar, huurder of gebruiker van een woning waarvoor een hogere grenswaarde wordt vastgesteld. Belanghebbenden die geen zienswijzen inbrengen, kunnen te zijner tijd echter wel beroep instellen tegen onderdelen van de definitieve beschikking die gewijzigd zijn ten opzichte van de ontwerpbeschikking.

Bunschoten, 9 december 2020

Naar boven