Inspraak voorontwerp bestemmingsplan “Irenestraat 2, Sint-Michielsgestel”

Logo Sint-Michielsgestel

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel hebben het voorontwerp bestemmingsplan “Irenestraat 2, Sint-Michielsgestel” vrijgegeven voor de inspraak. Het bestemmingsplan regelt het bouwen door Woonmeij van 38 levensloopbestendige sociale huurwoningen op de locatie Irenestraat 2 in Sint-Michielsgestel, waar een voormalig schoolgebouw staat. Dit gebouw wordt gesloopt. De woningen worden gebouwd in de vorm van 24 appartementen in drie bouwlagen en in de vorm van 14 grondgebonden woningen in één laag met een kap. Een binnenterrein voorziet in ruimte voor parkeren. Ook worden enkele parkeerplaatsen aangelegd aan de Beekkant en de Irenestraat.

 

Inzagetermijn

Het voorontwerp bestemmingsplan ligt voor eenieder gedurende zes weken ter inzage van 11 december tot en met 21 januari 2021 bij de receptie van het gemeentehuis, Meanderplein 1 te Sint-Michielsgestel.

Wij maken u erop attent dat er vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus aangepaste openingstijden gelden voor het gemeentehuis. Hiervoor verwijzen wij u naar onze website www.sint-michielsgestel.nl.

De wijze waarop u het bestemmingsplan in kunt zien is daarnaast om dezelfde reden anders dan u van ons gewend bent. Als u het analoge bestemmingsplan in wilt zien, dient u vóóraf een afspraak te maken via het algemene nummer van de gemeente (073) 5531111. Wij zorgen ervoor dat u op een veilige en hygiënische wijze het bestemmingsplan in kunt zien. De relevante stukken zullen in een afgesloten ruimte ter inzage worden gelegd. Deze ruimte zal na ieder bezoek worden gereinigd.

Wij verzoeken u wel er rekening mee te houden dat slechts één persoon gelijktijdig de betreffende ruimte mag betreden, tenzij er sprake is van meerdere personen uit hetzelfde huishouden.

Het digitale bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u daarnaast via diverse zoekopties (via kaart, adres of ID- nummer NL.IMRO.0845.BP2021SMGIRENESTR2-VO01) raadplegen en downloaden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Informatie over voorgenomen bouwplan

Woonmeij heeft vanwege coronamaatregelen ervoor gekozen om over het voorgenomen bouwplan geen inloopbijeenkomst te organiseren. Zij wil desondanks voorzien in een behoefte aan informatie over het plan. U kunt deze informatie inzien via https://www.huizenhoog.nl/irenestraat of via huizenhoog.nl/irenestraat . Ook kunt u, zo u dat wenst, via deze site aan Woonmeij over het bouwplan vragen stellen.

 

Inspraakreactie.

Binnen de termijn van zes weken kan eenieder een schriftelijke of mondeling een inspraakreactie indienen op het voorontwerp van het bestemmingsplan.

Schriftelijke inspraakreacties moeten worden gericht aan burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel, postbus 10.000, 5270 GA Sint-Michielsgestel.

Voor het maken van een afspraak voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie kunt u contact opnemen met de heer W. van Veghel of mevrouw C. van Mierlo, bereikbaar via w.v.veghel@mijngemeentedichtbij.nl of c.v.mierlo@mijngemeentedichtbij.nl . Met hen kunt u overleggen hoe de reactie rekening houdend met coronamaatregelen gegeven kan worden.

 

Sint-Michielsgestel, 10 december 2020.

 

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

De secretaris,

G.A.A. van Rijswijk-van Mook

De burgemeester,

H.J. Looijen

Naar boven