Vaststelling bestemmingsplan ‘Albert Joachimikade 22-24 Goes’, beeldkwaliteitsplan en besluit tot vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder

Logo Goes

Burgemeester en wethouders van gemeente Goes maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder, bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Albert Joachimikade 22-24 Goes’ en beeldkwaliteitsplan op 26 november 2020 (gewijzigd) heeft vastgesteld.

Bij besluit van 26 november 2020 hebben burgemeester en wethouders op grond van de Wet geluidhinder, besloten tot vaststelling van hogere grenswaarden voor het bestemmingsplan ‘Albert Joachimikade 22-24 Goes’. De hogere waarden hebben betrekking op de geluidsbelasting vanwege wegverkeer op de Ringbaan Oost op de nieuwbouw van het appartementengebouw op perceel Albert Joachimikade 22-24 te Goes.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het realiseren van 14 appartementen aan de Albert Joachimikade 22-24 in Goes op het perceel van voormalig op- en overslagterrein van Shell en later van de firma Van den Dries. Het plangebied wordt begrenst door Ringbaan Oost, de Albert Joachimikade, de jachthaven en het kanaal.

Ten opzichte van het ontwerpbestemingsplan zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

  • -

    de geactualiseerde regionale woningmarktafspraken zijn toegevoegd als bijlage 13 van de toelichting;

  • -

    de argumentatie m.b.t. de molenbiotoop onder artikel 4.3 in de toelichting is uitgebreid;

  • -

    het B&W-besluit omtrent de aanmeldnotitie m.e.r. is toegevoegd als bijlage 14 van de toelichting.

Het beeldkwaliteitsplan geeft richtlijnen voor de gewenste identiteit en uitstraling van de openbare ruimte en de bebouwing op het perceel Albert Joachimikade 22-24 te Goes. Het beeldkwaliteitsplan vormt het toetsingskader voor het welstandstoezicht en maakt onderdeel uit van de Goese Welstandsnota. Het beeldkwaliteitsplan is opgenomen als bijlage bij het bestemmingsplan en is via de hieronder vermelde link naar het bestemmingsplan te raadplegen.

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere waarden Wet Geluidhinder liggen met ingang van 10 december 2020 gedurende 6 weken ter inzage. Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan zijn digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0664.BPGC19-VG99 en is tevens beschikbaar via www.goes.nl/bestemmingsplannen. Digitaal inzien kan, indien nodig, ook in het Stadskantoor, M.A. de Ruijterlaan 2 te Goes. U kunt het besluit hogere waarden Wet geluidhinder met bijbehorende stukken inzien in het stadskantoor van de gemeente Goes, M.A. de Ruijterlaan 2 te Goes. De openingstijden van het stadskantoor zijn maandag t/m woensdag van 8.30 uur tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan alleen worden ingesteld door een belanghebbende die omtrent het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Naar boven