Vaststelling verzamelbestemmingsplan 2020-1

Logo Midden-Groningen

Burgemeester en wethouders van Midden-Groningen maken bekend, dat de gemeenteraad op 26 november 2020 het verzamelbestemmingsplan 2020-1 heeft vastgesteld

Inhoud

In een verzamelbestemmingsplan worden diverse particuliere verzoeken en ambtelijke aanpassingen in één plan en procedure meegenomen. Het plan omvat de volgende locaties:

1. Froombosch – Hoofdweg 101

Voor een uitbreiding van een bijgebouw bij een woning is een omgevingsvergunning verleend. Dit wordt verwerkt in dit bestemmingsplan. Het perceel behoudt een woonbestemming.

2. Harkstede – Hoofdweg 4

Het gebruik van dit perceel is gewijzigd van detailhandel naar wonen. Hiervoor is een omgevingsvergunning verleend. Dit wordt verwerkt in het bestemmingsplan. Het perceel krijgt een woonbestemming.

3. Hellum – Hoofdweg 25

Voor een bijgebouw (iets buiten het bouwvlak) is een omgevingsvergunning verleend. Dit wordt verwerkt in dit bestemmingsplan. Het agrarische bouwvlak wordt gebaseerd op de bouwrechten uit de partiële herziening van Hellum-Kern uit 2000.

4. Muntendam – Middenweg 52

Er is een omgevingsvergunning verleend voor vestiging van een kapsalon aan de Middenweg 52. De huidige bestemming 'kantoor' met bedrijfswoning is voor het perceel niet meer passend. Het perceel krijgt een gemengde bestemming.

5. Slochteren - Hoofdweg 271

Er is een omgevingsvergunning verleend voor het gebruik als burgerwoning. Dit wordt verwerkt in dit bestemmingsplan. Het perceel krijgt de bestemming gemengd met de aanduiding minicamping.

Het plan inzien

Het verzamelbestemmingsplan en het bijbehorende raadsbesluit liggen vanaf donderdag 10 december 2020 tot en met woensdag 20 januari 2021 ter inzage. Gedurende de hiervoor genoemde termijn is het bestemmingsplan te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl, onder nummer NL.IMRO.1952.bpmigverzamel20201-va01. Ook kunt u het plan inzien bij het Contactplein, locatie Hooge Meeren (Gorecht-Oost 166 te Hoogezand). Inzien kan tijdelijk alleen op afspraak via 0598 - 37 37 37 en alleen tijdens de openingstijden. Digitaal kunt u het plan ook bekijken via de gemeentelijke website: www.midden-groningen.nl/bestemmingsplannen.

Reageren op het plan (instellen beroep)

Tijdens de beroepstermijn (die eindigt zes weken ná de dag dat het bestemmingsplan ter inzage is gelegd) kan beroep worden ingesteld door:

- belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;

- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan hebben ingediend.

Een schriftelijk en gemotiveerd beroepschrift kunt u sturen aan de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

In beroep gaan heeft geen schorsende werking. Het bestemmingsplan treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Daarom kunt u met een afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken om een voorlopige voorziening. Zo’n verzoek heeft wel een schorsende werking.

Informatie

Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met een medewerker van het team Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer (0598) 37 37 37.

ul hier de tekst

Naar boven