Gemeente Amsterdam - terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan - IJburg 2e fase - Strandeiland MER en passende beoordelingen Strandeiland

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 7.2a Wet milieubeheer en artikel 7.10 Wet milieubeheer het volgende bekend.

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 1 december 2020 ingestemd met de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan IJburg 2e fase - Strandeiland, het Milieu Effect Rapport (MER) en de Passende Beoordelingen Strandeiland.

Ontwerpbestemmingsplan , het Milieu Effect Rapport (MER) en de Passende Beoordelingen Strandeiland

Ontwerpbestemmingsplan IJburg 2e fase - Strandeiland

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een actueel juridisch planologisch kader voor het op 7 november 2019 door de gemeenteraad vastgestelde stedenbouwkundig plan Strandeiland. Het plangebied omvat het gehele Strandeiland en een klein deel van het IJmeer.

Strandeiland is met de inwerkingtreding van het Besluit tot wijziging en aanvulling van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet (zeventiende tranche) op 15 februari 2019 aangewezen als gebied waar gewerkt mag worden met een bestemmingsplan verbrede reikwijdte. Een bestemmingsplan verbrede reikwijdte staat ten dienste van het bereiken en in stand houden van een veilige en gezonde fysieke leefomgeving en een goede omgevingskwaliteit, en het doelmatig beheren, gebruiken en ontwikkelen van de fysieke leefomgeving ter vervulling van maatschappelijke functies.

MER en passende beoordelingen Strandeiland

Ten behoeve van het bestemmingsplan is een milieueffectrapportage (MER) opgesteld. Dit omdat in het bestemmingsplan wordt voorzien in activiteiten die m.e.r. plichtig zijn. Bij dit bestemmingsplan is geen separaat MER opgenomen, maar is het MER geïntegreerd in de toelichting van het bestemmingsplan. De Commissie voor de Milieueffectrapportage heeft advies uitgebracht op het MER. De reactie op dat advies is terug te vinden in de Nota vooroverleg zoals opgenomen in de bijlagen van de toelichting.

Tevens is voorzien in twee Passende Beoordelingen. Eén in het kader van de Wet natuurbescherming over stikstofdepositie en de gevolgen daarvan. Eén in het kader van het voorgestelde waterrecreatieprogramma dat in dit bestemmingsplan en MER mogelijk wordt gemaakt. De resultaten van de Passende Beoordelingen zijn verwerkt in de toelichting van het bestemmingsplan. De onderzoeksrapporten zijn als bijlage bij de toelichting gevoegd.

Hogere waarden wegverkeerslawaai

In het ontwerpbestemmingsplan zijn hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder opgenomen. Vanwege het feit dat het hier gaat om een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte zijn de hogere waarden dan ook direct in de planregels van het bestemmingsplan opgenomen.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 10 december 2020 tot en met vrijdag 22 januari 2021 ter inzage op:

  • Stadsloket stadhuis, Amstel 1, te Amsterdam;

  • Stadsloket Oost, Oranje Vrijstaatplein 2, te Amsterdam.

Voor het inzien van de stukken moet u een afspraak maken. Dit kunt u doen via het telefoonnummer 14020.

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is: NL.IMRO.0363.M1901BPGST-OW01.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder een schriftelijke zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres: de directeur van Ruimte & Duurzaamheid, t.a.v. team Juridische Planvorming, de heer J. de Rijke , Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam, met als vermelding van het onderwerp: “zienswijze bestemmingsplan IJburg 2e fase -Strandeiland”.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan, kan

contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, tel.nr: 14 020. Voorkeur wordt gegeven aan schriftelijke zienswijzen.

Online bijeenkomsten

Op donderdag 17 december organiseert de gemeente twee online bijeenkomsten van een uur.. Tijdens deze bijeenkomsten is er ruimte om vragen te stellen met betrekking tot het bestemmingsplan, MER, Passende Beoordeling en alle bijbehorende onderzoeken.

Datum: 17 december 2020

Tijd: 16:00- 17:00 uur en van 19:00-20:00 uur

Locatie: Na aanmelding ontvangt u een link waarmee u via Teams online deel kunt nemen aan de

bijeenkomst.

Aanmelden voor de online bijeenkomst

U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst via www.amsterdam.nl/strandeiland. Daar vindt u een bericht met een link naar het aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met daarin de link die u nodig heeft om deel te nemen.

Het stellen van vragen tijdens de digitale bijeenkomst is bedoeld om meer uitleg over het plan te krijgen. Het deelnemen aan deze bijeenkomst is uitdrukkelijk niet hetzelfde als het indienen van een zienswijze. Onder het kopje zienswijzen hierboven, kunt u lezen hoe u een zienswijze kunt indienen.

Gegevensbescherming

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

Meer informatie

Voor meer informatie over Strandeiland kijkt u op www.amsterdam.nl/strandeiland.

Amsterdam, 9 december 2020

Burgemeester en wethouders,

Femke Halsema,

Burgemeester

Peter Teesink,

Gemeentesecretaris 

 

Naar boven