Ontwerpbestemmingsplan Magelhaenstraat e.o. (Parkweelde 3)

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het ontwerpbestemmingsplan Parkweelde 3 voor iedereen ter inzage ligt. Tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ligt ook ter inzage het ontwerpbesluit hogere grenswaarden, overeenkomstig artikel 110a Wet geluidhinder in verband met het vaststellen van zogenaamde Hogere grenswaarden Wet geluidhinder (Wgh).

 

Inhoud van het bestemmingsplan

Het plan Magelhaenstraat e.o. (Parkweelde 3) ligt in de wijk Kruiskamp, tussen de Ringweg Kruiskamp, de Magelhaenstraat, de Van Randwijcklaan en de Bartolomeus Diasstraat. Midden door dit gebied loopt de Vasco da Gamastraat.

Het plangebied omvat in de huidige situatie 224 appartementen aan de Magelhaenstraat en omgeving en 16 grondgebonden woningen aan de Leif Eriksonsstraat. Deze 240 bestaande woningen worden gesloopt, omdat ze niet meer voldoen aan de wensen van deze tijd. Het ontwerpbestemmingsplan Magelhaenstraat e.o. (Parkweelde 3) maakt de bouw van 400 nieuwe woningen mogelijk. Het gaat om ongeveer 80 woningen in het middensegment, de overige 320 woningen zijn sociale huurwoningen.

 

Procedure ontwerpbestemmingsplan

Van donderdag 10 december 2020 tot en met woensdag 20 januari 2021 ligt het ontwerpbestemmingsplan en de daarbij behorende stukken ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1.

Het ontwerpbestemmingsplan kan worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl

(planidentificatie NL.IMRO.0307.BP00194-0201) en www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen.

Gedurende de periode van terinzagelegging kunt u schriftelijk of mondeling uw zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken.

Het schriftelijk indienen van een zienswijze kan op twee manieren:

  • 1.

    een brief per post verzenden naar: de gemeenteraad, ter attentie van mevrouw W.L. Juijn-Dorst, Postbus 4000, 3800 EA Amersfoort;

  • 2.

    via het online formulier: zienswijze indienen (DigiD). Met dit formulier kunt u digitaal een zienswijze indienen; inloggen met DigiD is hierbij verplicht. Het formulier vindt u op de gemeentelijke website bij ‘bouwen en verbouwen’> ‘plannen in procedure’ > ‘ontwerpbestemmingsplannen’ > Magelhaenstraat e.o. (Parkweelde 3). Als u uw zienswijze digitaal indient, krijgt u een bevestiging via het e-mailadres dat u heeft ingevuld.

    Uw zienswijze komt automatisch bij de juiste afdeling terecht.

Voor de procedure maakt het geen verschil of u een brief stuurt of een digitaal formulier invult.

Uw zienswijze wordt op dezelfde manier behandeld. U kunt ook gebruik maken van de mogelijkheid om mondeling een zienswijze kenbaar te maken. Dit kunt u per email kenbaar maken bij mevrouw

W.L. Juijn-Dorst via wl.juijn-dorst@amersfoort.nl of via telefoonnummer 14033. Zij neemt dan contact op voor het maken van een telefonische afspraak.

 

Procedure ontwerpbesluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai

Voor de geluidbelasting op de gevels van de nieuw te bouwen woningen zijn voorkeursgrenswaarden en maximaal toelaatbare waarden opgenomen in de Wet geluidhinder (Wgh). Op de locatie Magelhaenstraat e.o. (Parkweelde 3) wordt de voorkeursgrenswaarde overschreden, met de procedure hogere grenswaarden wordt een hogere geluidbelasting toegestaan. Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden ook schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh aan het college van B&W kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar burgemeester en wethouders, ter attentie van mevrouw W.L. Juijn-Dorst, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw W.L. Juijn-Dorst via wl.juijn-dorst@amersfoort.nl, of via telefoonnummer 14033. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh kan ook digitaal worden geraadpleegd via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen.

Naar boven