Coördinatieregeling Vaststelling bestemmingsplan en verlenen omgevingsvergunning ‘Lorenstraat 17a’

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht de volgende besluiten voor iedereen ter inzage liggen:

 

  • 1.

    het door de gemeenteraad op 24 november 2020 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Lorentzstraat 17a’;

  • 2.

    de door het college van burgemeester en wethouders verleende omgevingsvergunning van 3 december 2020 voor bouwen van 17 woningen, het aanbrengen van penanten bij de entree, het realiseren van een terreinafscheiding en het kappen van een esdoorn op het perceel Dool-Om-Bergh 2 t/m 18 (voorheen Lorentzstraat 17A)

Voor dit initiatief heeft de gemeenteraad op 20 januari 2020 besloten tot het toepassen van de coördinatieregeling (artikel 3.30 Wro).

 

Inhoud van het plan

Voor het perceel Lorentzstraat 17a in de wijk Leusderkwartier is een initiatief ingediend voor de bouw van 17 woningen. Het betreft de voormalige bedrijfslocatie van wegenbouwer Knol B.V., later Keper wegenbouw/Dura Vermeer. Het perceel maakt deel uit van een binnenterrein met een bedrijfsbestemming, welke wordt omsloten door voornamelijk woningen aan de Lorentzstraat, Arnhemseweg, Everard Meysterweg en Woestijgerweg. Het bouwen van de woningen past niet binnen deze bedrijfsbestemming van het bestemmingsplan “Amersfoort Zuid en Kattenbroek”. Om dit initiatief mogelijk te maken, is voor het perceel Lorentzstraat 17a een bestemmingsplan opgesteld. Verder is in het kader van de coördinatieregeling op 19 februari 2020 een omgevingsvergunning gevraagd voor het bouwen van 17 woningen, het aanbrengen van penanten bij de entree, het realiseren van een terreinafscheiding en het kappen van een esdoorn.

 

Wijzigingen

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 26 maart t/m 6 mei 2020 ter inzage gelegen. In deze periode is één zienswijze ingediend. Deze is in de ‘Zienswijzennota bestemmingsplan en omgevingsvergunning Lorentzstraat 17a’ van een gemeentelijke reactie voorzien. Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad, zowel naar aanleiding van de zienswijze als ambtshalve, wijzigingen aangebracht aan de toelichting, de regels en de verbeelding van het bestemmingsplan. Deze wijzigingen zijn te vinden in de beslispunten in het raadsvoorstel over het bestemmingsplan en in hoofdstuk 3 van de zienswijzennota, die beide zijn te vinden op de gemeentelijke website en op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Procedure

Van vrijdag 11 december 2020 tot en met donderdag 21 januari 2021 liggen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Lorentzstraat 17a’ en de verleende omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. Het vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning kunnen ook worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie bestemmingsplan NL. IMRO.0307. BP00156-0301, planidentificatie omgevingsvergunning NL. IMRO.0307.OV00059-0301) en via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (bouwen en verbouwen > plannen in procedures > vastgestelde bestemmingsplannen > Coördinatieregeling bestemmingsplan en omgevingsvergunning Lorentzstraat 17a). Het besluit omgevingsvergunning is eveneens via de gemeentelijke website raadpleegbaar.

 

Beroep

De besluiten zijn gecoördineerd vastgesteld. Op grond van de artikelen 3.30 Wro en 8.3 Wro worden de verschillende besluiten voor beroep als één besluit aangemerkt.

Gedurende de zes weken van terinzagelegging bestaat de mogelijkheid schriftelijke beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijze hebben ingediend, dan wel kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Verder kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Voor de behandeling van een beroepschrift moet griffierecht betaald worden. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl of bel 070 426 44 26. De besluiten treden in werking na afloop van de beroepstermijn. Een beroep schorst de werking van een besluit niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

Naar boven