Hogere grenswaarde vastgesteld voor Goorseweg 10 in Enter

Logo Wierden

 

Aan de Goorseweg 10 in Enter ligt momenteel een onbebouwd terrein met een woon- en een agrarische bestemming. De woning die aanwezig was op het adres Goorseweg 10 is reeds gesloopt. Het perceel staat kadastraal bekend als gemeente Wierden, sectie L, nummer 321. De eigenaar van bovengenoemd perceel is ook eigenaar van een stuk onbebouwd agrarisch terrein tussen de Goorseweg 10 en Goorseweg 10a. Initiatiefnemer is voornemens om zijn totale perceel, inclusief de agrarische bestemming, om te zetten naar twee separate woonbestemmingen. Voorliggend bestemmingsplan maakt het mogelijk om twee woningen te realiseren. Bij de bestaande woning aan de Goorseweg 10 zal een bijgebouw aan de woning gerealiseerd worden van maximaal 190 m2. Het nieuwe woonrecht zal tussen de Goorseweg 10 en 10a gepositioneerd worden. De gewenste ontwikkelingen worden landschappelijk ingepast. Deze ontwikkelingen zijn niet mogelijk binnen het vigerende bestemmingsplan. Derhalve zal het bestemmingsplan ter plaatse van het plangebied herzien moeten worden.

 

Voor de nieuw te realiseren woningen is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit dit onderzoek is gebleken dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB voor wegverkeerslawaai op de gevel van de woning wordt overschreden. De maximale ontheffingswaarde wordt echter niet overschreden. Voor vaststelling van het bestemmingsplan zal daarom een hogere grenswaarde voor het wegverkeerslawaai vastgesteld moeten worden.

 

Het college van Burgemeester en wethouders heeft op 2 december 2020 op grond van de artikelen 4.1 en 4.10 van het Besluit geluidhinder voor de nieuwe woningen een hogere grenswaarde vastgesteld.

 

Beroepschrift De beschikking en bijbehorende relevante stukken liggen met ingang van 7 december 2020 voor een periode van zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en Wonen in het gemeentehuis te Wierden. U kunt hier ook een afspraak maken om de stukken buiten de openingstijden in te zien.

 

Gedurende de periode dat de beschikking ter inzage ligt, kunnen belanghebbenden die redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijze hebben ingediend tegen de ontwerpbeschikking een beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

 

In uw beroepschrift moet staan waarom u het niet eens bent met deze beschikking. Zo mogelijk moet u een afschrift van de beschikking bijvoegen. U kunt uw beroepschrift sturen naar de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Stelt u beroep in? Dan moet u griffierechten betalen. De Raad van State informeert u hierover.

 

Voorlopige voorziening Daarnaast kunnen belanghebbenden de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) verzoeken een voorlopige voorziening te treffen als onverwijlde spoed -gelet op de betrokken belangen- dat vereist.

 

 

Inlichtingen Voor meer informatie over de beschikking kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (telefoon: 0546 580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl)

Naar boven