Vaststelling bestemmingsplan ‘Rijsbruggerweg 2 Bunnik’, gemeente Bunnik

Logo Bunnik

Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat de gemeenteraad van Bunnik op 26 november 2020 het bestemmingsplan ‘Rijsbruggerweg 2 Bunnik’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 10 december 2020 gedurende zes weken (tot en met 21 januari 2021) voor iedereen ter inzage.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het huidige agrarische bouwvlak plus aangrenzende gronden ter plaatse van de Rijsbruggerweg 2 in Bunnik en heeft als doel om hier de realisering mogelijk te maken van een volwaardige camping met toekomstperspectief. Het momenteel nog als ‘Agrarisch met waarden-Landschap’ bestemde gebied heeft in het bestemmingsplan de bestemming ‘Recreatie’ gekregen.

Op basis van de nieuwe bestemming wordt het huidige agrarische gebruik definitief beëindigd en het bestaande campingterrein van Camping de Vliert uitgebreid van 2,5 ha naar 4,5 ha. Het plan maakt de realisering mogelijk van 5 recreatieappartementen in de (voormalige) agrarische bebouwing. Ook mogen 10 vrijstaande huuraccommodaties met een gezamenlijke maximale oppervlakte van 500 m² worden gebouwd. Tevens is de vestiging van ondergeschikte horeca ten dienste van de camping toegestaan tot een maximale oppervlakte van 70 m². De landschappelijke inpassing van deze nieuwe voorziening voor verblijfsrecreatie geschiedt conform het landschappelijke inrichtingsplan, dat hoort bij de regels van het bestemmingsplan. De gehele ontwikkeling levert een bijdrage aan de vitaliteit en de leefbaarheid van het landelijke gebied.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het plan is binnen de genoemde termijn digitaal raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.0312.bpBNKrijsbruggerw2-va01). U kunt het plan ook inzien (digitaal en op papier) in het gemeentehuis, Singelpark 1 in Odijk.

De bronbestanden van het plan zijn beschikbaar via http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0312/ NL.IMRO.0312.bpBNKrijsbruggerw2-va01.

Beroep instellen

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan met ingang van 11 december 2020 gedurende zes weken (tot en met 21 januari 2021) beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te hebben gebracht.

Inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Meer informatie hierover vindt u op www.raadvanstate.nl

 

Naar boven