VOORONTWERPBESTEMMINGSPLAN ‘KROMSTRAAT OSS - 2021’, OSS

Logo Oss

U kunt reageren op het voorontwerpbestemmingsplan ‘Kromstraat Oss - 2021’. Hieronder staat waarover het voorontwerpbestemmingsplan gaat. Ook leest u hoe u kunt reageren op het voorontwerpbestemmingsplan.

Wat is een bestemmingsplan?

In een bestemmingsplan staat welke ruimtelijke functies (‘bestemming’) een gebied, terrein of een perceel grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of bedrijf. Ook regelt een bestemmingsplan of men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen. De gemeente kijkt dan of uw bouwplan in het bestemmingsplan past.

Een voorontwerpbestemmingsplan is een eerste versie van een bestemmingsplan. Daar kunnen burgers en bijvoorbeeld de provincie en het waterschap op reageren. De gemeente past het plan dan eventueel aan. Daarna doorloopt het bestemmingsplan de wettelijke vaststellingsprocedure.

Waar gaat het voorontwerpbestemmingsplan ‘Kromstraat Oss - 2021’ over?

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Kromstraat Oss - 2021’ gaat over de gronden die liggen achter de percelen Kromstraat 64 tot en met 82 en die aan de zuidzijde begrensd worden door de spoorlijn ’s–Hertogenbosch - Nijmegen. Het plan maakt de realisering van 29 grondgebonden woningen mogelijk. Ook de bestaande woning Kromstraat 82 is meegenomen in het plan, omdat de bestemming van deze woning van ‘bedrijfswoning’ veranderd is in een ‘gewone’ woonbestemming.

U kunt het voorontwerpbestemmingsplan bekijken

U kunt van donderdag 10 december 2020 tot en met woensdag 20 januari 2021 de volgende stukken bekijken:

  • 1.

    het voorontwerpbestemmingsplan

  • 2.

    andere stukken over het voorontwerpbestemmingsplan, zoals de toelichting

U kunt deze stukken bekijken:

  • 1.

    op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

  • 2.

    (op papier en digitaal) bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss; de balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, op donderdag tot 20.00 uur

De bronbestanden van het voorontwerpbestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op https://digitaleplannen.nl/0828/. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.BPkromstross2021-VO01.

Wilt u méér informatie over het voorontwerpbestemmingsplan?

Belt u dan met mevrouw M. van den Hogen of mevrouw N. van Zuijlen van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via het telefoonnummer 14 0412. Indien u dit wilt, kan een afspraak worden gemaakt waarop u uw vragen kunt stellen. Uiteraard zullen wij daarbij letten op de geldende coronamaatregelen.

U kunt reageren op het voorontwerpbestemmingsplan

U kunt reageren (inspreken) op het voorontwerpbestemmingsplan. Dat kan als u in Oss woont of gevestigd bent. Ook kunt u reageren als u een belang bij het voorontwerpbestemmingsplan hebt. Uw reactie noemen wij een inspraakreactie. U kunt reageren van donderdag 10 december 2020 tot en met woensdag 20 januari 2021. U kunt dit schriftelijk doen of mondeling. Let op: u kunt niet per e-mail reageren.

Wilt u mondeling reageren? Neem dan op tijd contact op met mevrouw M. van den Hogen of mevrouw N. van Zuijlen van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 14 0412. Er kan dan een afspraak hiervoor worden gemaakt. Uiteraard letten wij hierbij op de geldende coronamaatregelen. Indien u in verband met corona liever niet naar het gemeentehuis komt, kunt u uw inspraakreactie eventueel ook telefonisch doorgeven.

Wilt u schriftelijk reageren? Stuur dan een brief aan:

Burgemeester en wethouders van Oss

Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling

Postbus 5

5340 BA OSS

Geef in uw brief aan dat deze over het ‘voorontwerpbestemmingsplan Kromstraat Oss – 2021’ gaat. Geef ook aan waarom u het wel of niet eens bent met het voorontwerpbestemmingsplan.

Wat gebeurt er na het voorontwerpbestemmingsplan?

Het gaat hier om een voorontwerpbestemmingsplan. Dat wil zeggen: de eerste versie van een nieuw bestemmingsplan. U kunt daar nu op reageren. Daarna maakt de gemeente een nieuwe versie: het ontwerpbestemmingsplan. Ook daar kunt u dan weer op reageren. Daarna stelt de gemeenteraad het bestemmingsplan pas definitief vast. De wet regelt dit zo.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met mevrouw M. van den Hogen of mevrouw N. van Zuijlen van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 14 0412.

Naar boven