Verkeersbesluit openbare parkeervakken alleen voor opladen elektrische voertuigen

Logo Vlieland

PJT-2020/01

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Grondslag

Op grond van artikel 15, eerste lid van de WVW moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaatof wordt gewijzigd.

Adviezen

Conform artikel 24BABW is advies gevraagd aan de politie Vlieland. De politie heeft ingestemd met de hieronder beschreven verkeersmaatregel.

Motivering

De gemeente Vlieland wil elektrisch rijden stimuleren. Om gebruik te kunnen maken van elektrische voertuigen is het gewenst dat er voldoende laadmogelijkheden zijn in de openbare ruimte. Er zijn op een tweetal plaatsen openbare parkeerplaatsen ingericht die bedoeld zijn voor het opladen van elektrische voertuigen. Er is een laadplaats gerealiseerd op het terrein gelegen naast de voermalige Rabobank aan de Boereglop-Middenweg. Er is een laadplaats voor twee voertuigen gerealiseerd aan de noordkant van de Willem de vlaminghweg ter hoogte van het appartementencomplex Vlierijck.

Beide parkeervakken blijven openbaar maar mogen alleen worden gebruikt voor het opladen van elektrische voertuigen.

 

BESLUIT

Wij besluiten op grond van bovenvermelde overwegingen op plaatsen zoals hierboven aangegeven parkeervakken aan te wijzen als parkeervakken alleen voor opladen elektrische voertuigen middels plaatsing van bord E1000 uit bijlage 1 van het RVV 1990.

Een en ander overeenkomstig de bij dit besluit behorende situatietekening.

Vlieland 24 november 2020

Burgemeester en wethouders van Vlieland

Bezwaar 

Indien uw belang rechtstreeks bij dit besluit betrokken is, kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en Wethouders van Vlieland. De termijn hiervoor bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na bekendmaking in de Staatcourant. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en bevat ten minste uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit (of een onderdeel ervan) waartegen het bezwaar is gericht, alsmede de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Wanneer u een bezwaarschrift hebt ingediend, kunt u tevens aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien er, gelet op de betrokken belangen, sprake is van onverwijlde spoed.

Inwerkingtreding

Dit verkeersbesluit treedt in werking met ingang van de dag, na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt.

Verspreiding 

Dit verkeersbesluit met bijbehorende stukken is zowel digitaal te raadplegen via de bekendmaking in de Staatscourant en de gemeentelijke website en ligt tijdens openingstijden tevens ter inzage op het gemeentehuis, Dorpsstraat 127 Vlieland.

Naar boven