Bestemmingsplan “Kooistra locatie” gewijzigd vastgesteld Burgemeester en wethouders van Pekela maken bekend dat met ingang van 9 december 2020 het vastgestelde bestemmingsplan “Kooistra locatie” te Oude Pekela ter inzage ligt.

Logo Pekela

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied waar voorheen onder andere het modehuis Kooistra was aan de Feiko Clockstraat te Oude Pekela.

 

Planinhoud

Het plan biedt ruimte voor de uitwerking van een van de geschetste ontwikkelingen zoals deze is weergegeven in het “Ontwikkelplan Oude Pekela Centraal”, gebied 12b.

Dit bestemmingsplan is bedoeld om het benodigde planologisch-juridische kader vast te stellen op basis waarvan de omgevingsvergunning kan worden verleend. Wanneer het kader is vastgesteld kan het bouwplan concreet worden gemaakt. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart en hierbij wordt ingezet op het realiseren van 17 appartementen in een complex van 2 bouwlagen georiënteerd op de Feiko Clockstraat, Raadhuislaan en het Raadhuisplein.

Ontwerpfase en wijzigingen

In de periode van 14 juli tot en met 24 augustus 2020 heeft het ontwerp bestemmingsplan ter inzage gelegen. Naar aanleiding van een ingediende zienswijze en overige reacties is de toelichting van het bestemmingsplan verduidelijkt voor de onderwerpen parkeren en ecologie.

Plan inzien

Met ingang van 9 december 2020 a.s. ligt het ontwerpbestemmingsplan “Kooistra locatie” gedurende zes weken tijdens openingsuren ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuislaan 8 te Oude Pekela. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. De ID-code van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0765.02BPKooistrawonen-0401.

In beroep?

Tot en met 20 januari 2021 kan een belanghebbende beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Een beroep wordt ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan uitsluitend worden ingesteld door de aanvrager of door een belanghebbende:

die tijdig zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplannaar voren heeft gebracht, of

aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht.

U kunt het beroepschrift ook digitaal indienen bij genoemde Afdeling via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de precieze voorwaarden vermeld.

 

Wie tijdig beroep heeft ingesteld, kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

 

Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente.

 

Naar boven