Gemeente Maastricht, tervisielegging van het vastgestelde bestemmingsplan ‘Burgemeester Bauduinstraat’ en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder ‘President Rooseveltlaan’.

Logo Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat de gemeenteraad van Maastricht heeft besloten om het bestemmingsplan ‘Burgemeester Bauduinstraat’ gewijzigd ten opzichte van het ontwerp vast te stellen. Het vaststellingsbesluit is genomen op 27 oktober 2020. Er is geen exploitatieplan vastgesteld omdat het kostenverhaal op een andere wijze is geregeld.

Tevens heeft het College van burgemeester en wethouders op 21 oktober 2020 hogere waarden dan de maximaal toelaatbare waarde voor geluid vastgesteld voor dit bestemmingsplan. Ten opzichte van het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder hebben enkele wijzigingen plaatsgevonden.

Over het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Burgemeester Bauduinstraat’ voorziet in het planologisch en juridisch mogelijk maken van Fase 1 van de herstructureringsplannen van woningstichting Maasvallei en de daarbij geplande bouw van 70 nieuwe woningen in de wijk Wittevrouwenveld in Maastricht. Bij de vaststelling hebben ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan de volgende wijzigingen plaatsgevonden:

  • 1.

    Verbeelding: het bouwvlak op de verbeelding is aangepast zodat deze buiten de 5 meter van de tunnelteen van de Koning Willem Alexander-tunnel blijft. Tevens wordt voor de betreffende zone de gebiedsaanduiding ‘vrijwaringszone - tunnel’ opgenomen.

  • 2.

    Planregels: in de bestemming ‘wonen’ is de voorwaardelijk verplichting opgenomen dat voor de bouw wordt voldaan aan de Nederlandse SBR-richtlijn “Meet- en beoordelingsrichtlijnen voor trillingen”, Deel B, Hinder voor personen in gebouwen en GWR-richtlijn (laagfrequent geluid).

  • 3.

    Plantoelichting: het onderzoek van Movares, kenmerk D79-RNO-KA-2000018, d.d. 27 augustus 2020 wordt als separate bijlage van de plantoelichting bijgevoegd.

Over de hogere waarde

De hogere waarden zijn verleend ten behoeve van 54 appartementen en 8 grondgebonden woningen aan de President Rooseveltlaan in Maastricht, voor de maximale ontheffingswaarde van 56 dB. Het referentienummer van dit besluit is 2020-08046.

Inzien

Met ingang van dinsdag 15 december 2020 tot en met dinsdag 26 januari 2021 liggen de volgende stukken ter inzage ter inzage bij het GemeenteLoket, Mosae Forum 10, Maastricht:

  • 1.

    het vaststellingsbesluit bestemmingsplan ‘Burgemeester Bauduinstraat’ inclusief de nota van zienswijzen en de lijst van wijzigingen.

  • 2.

    het bestemmingsplan ‘Burgemeester Bauduinstraat en de bijbehorende stukken;

  • 3.

    het besluit hogere waarden Wet geluidhinder ‘President Rooseveltlaan’.

Het digitale plan is te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935. bpBauduinstrFase1-vg01

De stukken betreffende de Hogere Waarden Wet geluidhinder zijn als separate bijlagen bij deze bekendmaking.

Vanwege Corona-maatregelen is het GemeenteLoket tot 1 januari 2021 beperkt toegankelijk. Wij adviseren u daarom om de stukken online in te zien. Kom alleen naar het GemeenteLoket als online inzien van de stukken voor u niet mogelijk is. Maak dan wel eerst een afspraak. Dat kan digitaal via https://gemeentemaastricht.nl/bouwen-en-verbouwen/inzage-bestemmingsplan of telefonisch via 14 043.

Beroepsmogelijkheid

De beroepstermijn vangt een dag na de terinzagelegging aan. Binnen de beroepstermijn –van woensdag 16 december 2020 tot en met dinsdag 26 januari 2021- kunnen uitsluitend belanghebbenden beroep instellen die

  • 1.

    tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben kenbaar gemaakt;

  • 2.

    redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • 3.

    bedenkingen hebben tegen de wijzigingen, welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

U kunt uw beroepschrift voorzien van naam en adres van de indiener, de dagtekening, ondertekening en een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep, indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op een van de volgende wijzen:

Per post gericht aan de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage;

Meer informatie over het indienen van beroep of voorlopige voorziening treft u aan op de volgende website:

https://www.raadvanstate.nl/bestuursrechtspraak/hoger-beroep/

Inwerkingtreding

De dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, treedt het bestemmingsplan in werking, tenzij

binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Dan treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Maastricht, 7 december 2020

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

De Secretaris, R.E.C. Kleijnen

De Burgemeester, J.M. Penn-te Strake

Naar boven