Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 1 december 2020, 2020-0000153456, houdende de wijziging van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit DG Werk 2019

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 8, derde lid, aanhef en onderdeel a, en 23, eerste lid, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit DG Werk 2019 wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 14 wordt ‘voor zover het wetten en regelingen betreft op het werkterrein van de directie Kinderopvang’ vervangen door ‘voor zover het wetten en regelingen betreft op het werkterrein van de directie Kinderopvang en de directie Gezond en Veilig Werken’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de eerste dag na dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2020.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 1 december 2020

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze, C. Kaatee directeur-generaal Werk

TOELICHTING

Met ingang van 1 maart 2020 is de Regeling tegemoetkoming werknemers met CSE in werking getreden. Het betreft een regeling op het werkterrein van de directie Gezond en Veilig Werken. De uitvoering hiervan is opgedragen aan de Sociale verzekeringsbank. Met dit wijzigingsbesluit wordt aan de directeur van de directie Stelsel en Volksverzekeringen mandaat verleend voor het verlenen van subsidies en rijksvergoedingen ter zake van deze regeling aan de Sociale verzekeringsbank.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze, C. Kaatee directeur-generaal Werk

Naar boven