Reactieve aanwijzing provincie Overijssel ten aanzien van bestemmingsplan ‘Rhijnbeek’, Almelo

Logo Almelo

Burgemeester en wethouders van Almelo maken bekend dat gedeputeerde staten van Overijssel op 17 november 2020, op grond van artikel 3.8 lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening, een reactieve aanwijzing hebben gegeven ten aanzien van het bestemmingsplan ‘Rhijnbeek’ (plan-IDN: NL.IMRO.0141.00041-BP31), zoals vastgesteld door de raad op 20 oktober 2020. De reactieve aanwijzing heeft betrekking op het gehele bestemmingsplan ‘Rhijnbeek’. Om die reden wordt dit bestemmingsplan vooralsnog niet bekendgemaakt en treedt het vooralsnog niet in werking.

Ter inzage

Het aanwijzingsbesluit van gedeputeerde staten van Overijssel (plan-IDN: NL.IMRO.9923.ra2020001-va01) en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 9 december 2020 tot en met dinsdag 19 januari 2020 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC) van de gemeente Almelo, Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken.

Het aanwijzingsbesluit is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de link ‘Over uw buurt’ op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘Organisatie en bestuur’ en dan ‘publicaties en verslagen’ en ‘gemeentenieuws’.

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan tegen het aanwijzingsbesluit van gedeputeerde staten van Overijssel beroep worden ingesteld door belanghebbenden. Tegen het bestemmingsplan ‘Rhijnbeek’ kan geen beroep worden ingesteld.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) binnen bovengenoemde termijn van zes weken.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Voorlopige voorziening

Door het indienen van een beroepschrift wordt het besluit niet opgeschort. Bij een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend een voorlopige voorziening (schorsing) vragen aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Er kan ook digitaal beroep worden ingesteld of om een voorlopige voorziening worden gevraagd via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Dit gaat met behulp van een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven