Vaststelling Nota Grondbeleid 2020-2023

Logo Alphen aan den Rijn

 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 26 november 2020 heeft besloten tot vaststelling van de Nota Grondbeleid 2020-2023.

Grondbeleid is een middel om de ruimtelijke doelstellingen van de gemeente Alphen aan den Rijn te realiseren. Deze Nota Grondbeleid beschrijft onze rol en het ons ter beschikking staande instrumentarium bij het ontwikkelen van gronden, en wet- en regelgeving welke daarbij van belang zijn.

Bij de realisatie van onze beleidsdoelen kunnen wij als gemeente verschillende vormen van grondbeleid hanteren. Deze vormen variëren van een sterk actieve rol voor de gemeente tot een louter faciliterende rol. Wij willen als gemeente wendbaar en flexibel kunnen omgaan met verschillende situaties en vraagstukken die zich voor kunnen doen. Daarom kiezen wij ervoor om situationeel grondbeleid te voeren. Dit houdt in dat wij niet altijd dezelfde vorm van grondbeleid voeren, maar per situatie onderzoeken wat het best passend is.

Ter inzagelegging

Genoemde nota ligt vanaf 10 december 2020 kosteloos voor 6 weken ter inzage bij de ontvangstbalie in het gemeentehuis en is tevens te raadplegen op de website van de gemeente en op www.overheid.nl via de keuzeoptie Beleid&regelgeving en dan via Wettenbank lokaal 4 cijfers van een geldige postcode binnen Alphen aan den Rijn invoeren en een in de titel voorkomend woord. Tegen dit besluit kan geen bezwaar worden gemaakt.

Alphen aan den Rijn, 9 december 2020.

College van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,

De secretaris, de burgemeester.

Naar boven