Melding voorgenomen concentratie Tulip International S.à.r.l. en Acture Groep, Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer ACM/20/038721

Op 24 januari 2020 heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een melding ontvangen van een voorgenomen concentratie in de zin van artikel 34 van de Mededingingswet. Hierin staat dat:

Tulip International S.à.r.l., een onderdeel van de IK Investment Partners, Acture Groep wil overnemen. Acture Groep bestaat uit Maro Beheer B.V., Max-resources B.V., Aveo Groep B.V. en Acture B.V.

De betrokken ondernemingen voeren de volgende activiteiten uit:

  • Tulip International S.à.r.l. is een special purpose verhicle die nog geen eerdere economische activiteiten heeft verricht en uitsluitend voor de Transactie is opgericht.

  • IK Investment Partners is een Europese private equity-bedrijf dat is opgericht in Zweden en investeert in Europese bedrijven die actief zijn in de sectoren betreffende gezondheidszorg, industriële goederen, zakelijke dienstverlening en consumentengoederen, voornamelijk in de Scandinavische landen, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, de Benelux en het VK.

  • Acture Groep is via haar verschillende labels actief op de markt met betrekking tot het beheer van sociale zekerheid in Nederland. De ondernemingen die deel uitmaken van de Acture Groep houden zich bezig met dienstverlening voor bedrijven op het gebied van sociale zekerheid (Acture, Klout6, Aveo, Maxresources en ActivaSZ), arbodienstverlening en re-integratiedienstverlening (ArdoSZ), het geven van onafhankelijk advies over particuliere verzekeringen en risicobeheersing (Ascot Advies) en het verkopen en afsluiten van particulaire sociale verzekeringen namens verzekeraars (VSZ Assuradeuren en Tulpenfonds).

Wilt u reageren? Dat kan alleen als u belanghebbende bent. Uw reactie moet binnen zeven dagen na de publicatiedatum van deze mededeling, onder vermelding van zaaknummer ACM/20/038721 zijn ontvangen bij:

Autoriteit Consument en Markt

Directie Mededinging

Postbus 16326

2500 BH DEN HAAG

telefax: (070) 722 2355

Autoriteit Consument en Markt B.L.K. Vroomen Teammanager Directie Mededinging

Naar boven