Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Tynaarlo, Wijzigingsplan Brinkweg 1 te Taarlo’ – gemeente Tynaarlo

Logo Tynaarlo

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Tynaarlo, Wijzigingsplan Brinkweg 1 te Taarlo’ ter inzage wordt gelegd.

Inhoud

De agrarische bedrijfsvoering op het perceel Brinkweg 1 te Taarlo is al geruime tijd gestopt. De eigenaar heeft het voornemen om de bestaande woonboerderij in drie wooneenheden te splitsen. Om reguliere bewoning mogelijk te maken moet de agrarische bestemming van het perceel worden gewijzigd in de bestemming Wonen. Daarna kan een afzonderlijke omgevingsvergunning worden aangevraagd voor de woningsplitsing.

In 2013 heeft de gemeenteraad van Tynaarlo het bestemmingsplan Buitengebied Tynaarlo vastgesteld. Binnen dit bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen waarbij de agrarische bestemming kan worden gewijzigd in een woonbestemming. Van deze wijzigingsbevoegdheid wordt nu gebruik gemaakt.

Inzien van de stukken

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Tynaarlo, Wijzigingsplan Brinkweg 1 te Taarlo’ ligt met ingang van vrijdag 4 december 2020 gedurende zes weken (tot en met donderdag 14 januari 2021) ter inzage. U kunt het plan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Via de knop ‘Plannen zoeken’ kunt u zoeken op de plannaam of -nummer van het project. Het plannummer is: NL.IMRO.1730.BPWBrinkweg1Trl-0301.

In verband met het coronavirus is het gemeentehuis beperkt geopend. U kunt alleen op afspraak terecht. Kunt of wilt u niet naar het gemeentehuis komen, neem dan contact op met mevrouw H. Planting via telefoonnummer 0592 - 266 662. Samen zoeken we dan naar een gepaste oplossing.

Wilt u reageren?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan iedereen schriftelijk een zienswijze indienen. Ook bestaat de mogelijkheid om mondeling te reageren. Een zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van uw naam, adres en een motivatie waarom u het niet eens bent met het plan.

Een schriftelijke reactie kan gestuurd worden naar het college van burgemeester en wethouders van Tynaarlo. Dat kan per post naar Postbus 5, 9480 AA Vries of per e-mail naar info@tynaarlo.nl. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw H. Planting via telefoonnummer 0592 - 266 662.

 

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven