Gemeente Zoeterwoude - bestemmingsplan - Rijndijk, Besluit hogere waarde en de omgevingsvergunning - Hoge Rijndijk 48 A - H, Zoeterwoude

Logo Zoeterwoude

De gemeente Zoeterwoude laat weten dat de volgende besluiten zijn genomen:

  • De gemeenteraad heeft op 26 november 2020 het bestemmingsplan ‘Hoge Rijndijk 48 A - H’ vastgesteld. Wij laten dit weten volgens artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

  • Burgemeesters en wethouders hebben de omgevingsvergunning voor het project verleend.

  • De omgevingsdienst West-Holland (ODWH) heeft namens het collegea van burgemeesters en wethouders het besluit hogere waarde genomen.

Het plangebied ligt in Zoeterwoude - Rijndijk, aan de Hoge Rijndijk 48 A - H.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning maken de realisatie van 34 appartementen met daarnaast parkeerplaatsen mogelijk. Het appartementengebouw is drie lagen en ongeveer 11 meter hoog. Het worden 12 appartementen in de sociale huur en 22 appartementen in de vrije-sector huur. Het terrein eromheen wordt voorzien van groen. Ook maakt de omgevingsvergunning de aanleg / aanpassing van de inrit mogelijk.

Het besluit hogere waarde maakt het mogelijk dat op de plek van deze appartementen iets meer geluid mag zijn dan het standaard niveau.

Het ontwerpplan en de ontwerp-omgevingsvergunning waren te bekijken van 21 juli tot en met 7 september. Er zijn zienswijzen binnengekomen. Deze zienswijzen zijn beantwoord in de ‘nota van beantwoording zienswijzen’ die als bijlage bij het bestemmingsplan zit. In deze nota kunt u ook lezen hoe er met de zienswijzen wordt omgegaan.

Het bestemmingsplan is te bekijken

U kunt het bestemmingsplan vanaf dinsdag 8 december 2020 bekijken op de volgende plekken:

Het besluit hogere waarde is te bekijken

  • 1.

    U kunt het besluit hogere waarde vanaf dinsdag 8 december bekijken in het gemeentehuis, op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur. Voor het maken van een afspraak: www.zoeterwoude.nl/afspraakmaken of bel 071-5806300.

U kunt de rechter vragen om het bestemmingsplan, het besluit hogere waarde en de omgevingsvergunning te beoordelenDit heet: ‘instellen van beroep’. Niet iedereen mag beroep instellen. Hieronder leest u wanneer u wel beroep mag instellen. U mag alleen beroep instellen als u:

  • direct te maken krijgt met de gevolgen van dit besluit (een belanghebbende bent), en

  • op tijd een reactie heeft gegeven (zienswijze) op het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerp besluit hogere waarde of de ontwerpomgevingsvergunning.

Als u wel een belanghebbende bent maar niet (op tijd) een zienswijze heeft gegeven kan het zijn dat u toch beroep mag instellen. U mag dan toch beroep instellen als:

  • u bewijst dat het voor u in alle redelijkheid niet mogelijk was om (op tijd) een zienswijze te geven, of

  • uw beroep gaat over een onderdeel van het bestemmingsplan, het besluit hogere waarde of omgevingsvergunning dat is aangepast nadat het als ontwerp te bekijken was.

U mag beroep instellen tot en met 19 januari 2021

Dit doet u door uw beroep, en de redenen waarom u beroep instelt, per brief op te sturen naar: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG.

U kunt de rechter vragen om te besluiten dat het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning nog niet gaan gelden

Dit heet een ‘voorlopige voorziening’. Normaal gaan het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning gelden meteen na 19 januari 2021. Wilt u niet dat het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning meteen gaan gelden? En is het nodig dat de rechter daar snel een besluit over neemt (onverwijlde spoed)? Vraag dan voor 19 januari 2021 de rechter om een voorlopige voorziening. U mag alleen om een voorlopige voorziening vragen als u ook beroep heeft ingesteld. U kunt de rechter per brief vragen om een voorlopige voorziening. Stuur deze brief naar: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG.

 

Naar boven