Bekendmaking ontwerpwijzigingsplan “Westakkers 41” te Berlicum

Logo Sint-Michielsgestel

Burgemeester en wethouders maken bekend dat conform art. 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) met ingang van 11 december 2020 gedurende zes weken het volgende ter inzage ligt:

-Ontwerpwijzigingsplan “Westakkers 41” Berlicum.

 

Ontwerpwijziging splan “Westakkers 41”

Gemeente is voornemens vijf vrijstaande woningen in de vorm van bouwkavels voor zelfbouwers tussen Westakkers 39 en 43 in Berlicum te realiseren. De woningen worden qua stedenbouwkundige uitgangspunten aangesloten bij de woningen in de omgeving.

Ter plaatse geldt het bestemmingsplan “Actualisatieplan Kommen Berlicum Middelrode”, vastgesteld op 23 januari 2020. In dit bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor de bouw van vijf woningen tussen Westakkers 39 en 43. De wijzigingsbevoegdheid bevat voorwaarden waaronder het college van burgemeester en wethouders medewerking kan verlenen aan het wijzigen van de gebiedsaanduiding “wetgevingszone - wijzigingsgebied 2” in de bestemming “Wonen” met een bouwvlak voor de realisatie van vijf vrijstaande woningen. Met het wijzigingsplan is gemotiveerd dat aan de wijzigingsvoorwaarden, zoals opgenomen in het bestemmingsplan “Actualisatieplan Kommen Berlicum Middelrode’, wordt voldaan.

 

Milieueffectrapportage (Mer)

Op 29 september 2020 heeft het college besloten dat er geen milieueffectrapportage nodig is, omdat:

-De beoogde ontwikkeling onder de drempelwaarden van een Mer-plicht blijft;

-De te verwachten effecten, in combinatie met de te nemen mitigerende maatregelen, rechtvaardigen ook geen Mer.

 

Anterieure/planschade overeenkomst en

Artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening geeft aan dat het verhaal van kosten over de in het plan of in de vergunning begrepen gronden verzekerd dient te zijn. De gemeente is de initiatiefnemer en als zodanig is het kostenverhaal verzekerd en is een exploitatieplan niet nodig.

 

Inzagetermijn, procedure en zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpwijzigingsplan “Westakkers 41”, met de daarop betrekking hebbende stukken ligt van vrijdag 11 december 2020 tot en met donderdag 21 januari 2021 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel. Buiten de openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. Daarvoor kunt u bellen naar de centrale balie (073- 5531111).

 

Het digitale ontwerpwijzigingsplan met bijbehorende stukken kunt u via diverse zoekopties (via kaart, adres of ID-nummer NL.IMRO.0845.WP2021BLCWESTAKKER-ON01 raadplegen en downloaden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Als ondergrond voor het wijzigingsplan is als topografische ondergrond de gecombineerde BGT – DKK 2016 (Basis Grootschalige Topografie/Digitale kadastrale Kaart) gebruikt.

 

Zienswijzen

Binnen de genoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen een schriftelijke of mondelinge zienswijze op het ontwerpwijzigingsplan indienen. Zienswijzen kunnen niet per email worden ingediend.

 

Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel, postbus 10.000, 5270 GA Sint-Michielsgestel. Een mondelinge zienswijze kunt u op afspraak geven. Voor informatie over een mondelinge zienswijze kunt u bellen naar het eerder vermelde nummer.

 

Adviserende instanties

Het plan wordt tevens voorgelegd aan de Provincie Noord-Brabant en Waterschap Aa en Maas.

 

Meer informatie

Mocht u na het inzien van de plannen nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de heer P. van Boxtel van het team Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar op het telefoonnummer: 073-5531617 of via het emailadres: p.v.boxtel@mijngemeentedichtbij.nl

 

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

 

10 december 2020

Naar boven