‘Noord, Klokkenlaan 2’, ontwerpbestemmingsplan en ontwerp omgevingsvergunning (coördinatieregeling)

Logo 's-Hertogenbosch

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 1 en op grond van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening Wro gemeente ‘s-Hertogenbosch

 

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Noord, Klokkenlaan 2’ (NL.IMRO.0796.0002433-1301) samen met het ontwerp omgevingsvergunning voor de bouw van 63 appartementen en 32 zorg wooneenheden met ingang van 7 december 2020 gedurende zes weken ter inzage liggen.

 

Het plangebied ligt in de wijk de Hambaken en wordt begrensd door De Klokkenlaan aan de oostzijde, De Hambakendreef aan de zuidzijde, de achtererven van de woningen aan de Eerste Hambaken aan het westen en het appartementencomplex de Klokkenhoek ten noorden. Naast de bouw van 63 appartementen en 32 zorg wooneenheden voorziet het bestemmingsplan ook in verkeer en groen in het plangebied.

 

Door het plan zal op het perceel ook het welstandsregime gedeeltelijk worden gewijzigd van ‘op zich zelf staande bebouwing’ naar ‘gestapelde woonbebouwing’. Ook op het voornemen om het welstandsregime op het perceel aan te passen kunt u zienswijzen kenbaar maken.

 

De besluiten worden gecoördineerd voorbereid op grond van de coördinatieregeling zoals opgenomen in paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening en in de Coördinatieverordening Wro gemeente ’s-Hertogenbosch. Dit betekent dat de procedure tot verlening van de omgevingsvergunning voor de nieuwbouw 32 zorgeenheden en 63 appartementen gelijk oploopt met de bestemmingsplanprocedure

Wilt u reageren?

In de periode dat een ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning ter inzage ligt, kan iedereen hierop schriftelijk of mondeling een zienswijze respectievelijk bij de gemeenteraad en het college indienen.

 

Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan en wijzigen welstandsregime ?

  • Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: De gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Graag onder vermelding van zaaknummer 10106848.

  • Ook is het mogelijk om uw zienswijze digitaal in te dienen met DigiD. U kunt daarvoor naar het digitale formulier (ook via de URL: www.s-hertogenbosch.nl/digitalezienswijze).

  • Wilt u mondeling een zienswijze naar voren brengen? Hiervoor kunt u terecht bij de heer P. van Dongen, tel. (073) 615 55 29.

 

Wilt u reageren op de omgevingsvergunning?

  • Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: Het college van burgemeester en wethouders van ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch.

  • Ook is het mogelijk om uw zienswijze digitaal in te dienen met DigiD. U kunt daarvoor naar het digitale formulier (ook via de URL: www.s-hertogenbosch.nl/digitalezienswijze).

  • Wilt u mondeling een zienswijze naar voren brengen? Hiervoor kunt u terecht bij de heer P. van Dongen, tel. (073) 615 55 29.

 

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning liggen met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen. Het ontwerp bestemmingsplan kunt u ook vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl (hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden).

 

In verband met het coronavirus is het Stadskantoor beperkt geopend. U kunt alleen voor spoedgevallen en op afspraak terecht. Hierdoor is inzage van de papieren versie van de ontwerp besluiten op dit moment niet altijd mogelijk. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om de stukken digitaal (via www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen of www.ruimtelijkeplannen.nl) te raadplegen, neem dan contact op met de heer P. van Dongen, tel. (073) 615 55 29. Samen zoeken we dan naar een gepaste oplossing.

 

Op de voorbereiding en het te nemen besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

Naar boven