Omgevingsvergunning voor de realisatie van vijf levensloopbestendige woningen aan de Laan Van Borgvliet/Herenweg (vml. locatie Van Kaam) te Bergen op Zoom

Logo Bergen op Zoom

Burgemeester en wethouders van gemeente Bergen op Zoom maken bekend dat zij voor de volgende aanvraag een omgevingsvergunning verlenen voor de activiteit bouwen in combinatie met handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening ten behoeve van de realisatie van vijf levensloopbestendige woningen aan de Laan van Borgvliet/Herenweg (vml. locatie Van Kaam) te Bergen op Zoom. 

Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening als bedoeld in artikel 2.12. eerste lid onderdeel a, sub 3º van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder (Wgh) wordt overschreden. Hiervoor is een besluit voor het verlenen van hogere grenswaarden zoals is bedoeld in de Wet geluidhinder opgesteld. De ontwerpbeschikking hogere grenswaarden heeft tezamen met de ontwerpomgevingsvergunning gedurende zes weken ter inzage gelegen. Gedurende deze periode zijn geen zienswijzen kenbaar gemaakt tegen de ontwerpbeschikking hogere grenswaarden.

De omgevingsvergunning met alle bijbehorende stukken en de beschikking grenswaarden liggen met ingang van 10 december 2020 gedurende 6 weken ter inzage gelegen in het Stadskantoor, J. Obrechtlaan 4, Bergen op Zoom. De omgevingsvergunning en bijbehorende stukken zijn ook beschikbaar via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. De link naar de stukken op de landelijke voorziening is ook te vinden op de gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl.

Indienen beroepschrift

Gedurende de genoemde periode van zes weken kan tegen de omgevingsvergunning een beroepschrift worden ingediend bij de bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Sector Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA, Breda.

Gedurende de genoemde periode van zes weken kan tegen de beschikking hogere grenswaarden, schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ‘s -Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, dan wel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben. 

Voorlopige voorziening

De omgevingsvergunning treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepsschrift is verstreken. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Indien beroep is ingesteld kan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist.

Een verzoek om een voorlopige voorziening te treffen tegen de beschikking Hogere grenswaarden dient te worden aangevraagd bij de Raad van State.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift of een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

 

Bergen op Zoom, 9 december 2020

Naar boven