Voorontwerp bestemmingsplan ‘Wonen met een Plus Delfzijl'

Logo Delfzijl

 

Het voorontwerp bestemmingsplan 'Wonen met een Plus Delfzijl' regelt dat winkels 'van buiten naar binnen' worden verplaatst. De Lidl-supermarkt, die momenteel gevestigd is in de laagbouw bij de vroegere Vennenflat aan het Vennenplein wordt verplaatst naar het plangebied tussen de Waterstraat en de Willemstraat. In het plangebied worden daarnaast in totaal maximaal 90 levensloopbestendige appartementen gebouwd. Het project Wonen met een PLUS voorziet onder andere in de realisatie van een woonservicezone. Een woonservicezone is zo ingericht dat mensen er zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Bij een woonservicezone gaat het verder dan de fysieke woning. Het gaat om een samenhangend en gecoördineerd aanbod van wonen, ontmoeten, winkelen, welzijn, zorg en dienstverlening.

 

Vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit

De beoogde activiteiten staan vermeld in onderdeel D 11.2 van de bijlage bij het Besluit milieueffectrapportage (Besluit m.e.r.). Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van het voornemen is uitgevoerd, blijkt dat er geen significante nadelige gevolgen voor het milieu zijn. Daarom is het maken van een milieueffectrapport niet nodig.

 

Ter inzage

Het plan ligt van 10 december 2020 tot en met 21 januari 2021 ter inzage. Vanwege de maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus, kunt u alleen voor noodzakelijke zaken terecht in het gemeentehuis. Daarom wordt de voorkeur gegeven aan digitale inzage. Het bestemmingsplan is te vinden via de link www.delfzijl.nl/bestemmingsplannen. De digitale versie van een bestemmingsplan is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt het digitale plan. Geeft u er toch voorkeur aan om de papieren versie in te zien, dan kunt u een afspraak maken bij het Klant Contact Centrum via www.delfzijl.nl, via telefoonnummer 140596. Onze medewerkers gaan met u op zoek naar een oplossing.

 

Inspraakreacties

Tijdens deze termijn kunt u schriftelijke inspraakreacties over het plan indienen bij het college van B&W, Postbus 20000, 9930 PA Delfzijl of mailen naar: gemeente@delfzijl.nl. Vermeld in uw brief of e-mail uw naam, adres en woonplaats en vermeld bij het onderwerp: 'inspraakreactie voorontwerp bestemmingsplan 'Wonen met een Plus Delfzijl'. Voor mondelinge inspraak kunt u een afspraak maken met de afdeling Ontwikkeling via telefoonnummer (0596) 63 93 40.

 

Naar boven