Gemeente Wijk bij Duurstede - vaststelling wijzigingsplan - Lunenburgerwaard 2020, Wijk bij Duurstede

Logo Wijk bij Duurstede

Het college van burgemeester en wethouders van Wijk bij Duurstede heeft op basis van een eerder besluit op 15 september 2020 het wijzigingsplan ‘Lunenburgerwaard 2020’ vastgesteld direct na het einde van de terinzagelegging van het ontwerp.

Het wijzigingsplan bevat een nieuwe planologisch-juridische regeling voor één perceel van vier hectare in de Lunenburgerwaard (perceel A 572). In het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied 2015’ heeft dit perceel nog de bestemming ‘Agrarisch’ maar krijgt nu de bestemming ‘Natuur’. Deze bestemmingswijziging is onderdeel van de herinrichting van de Lunenburgerwaard, waarbij invulling wordt gegeven aan de natuurdoelstellingen in dit Natura 2000-gebied.

Het vastgestelde wijzigingsplan ‘Lunenburgerwaard 2020’ is met ingang van 3 december 2020 gedurende zes weken in te zien via: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.0352.bgblunenburgerwrd-wva1 of ga naar www.ruimtelijkeplannen.nl, en vul bij het tabblad Lunenburgerwaard 2020 in.

Instellen van beroep

In algemene zin is in beroep gaan tegen een bestemmingsplan mogelijk voor belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend. Bij het wijzigingsplan ‘Lunenburgerwaard 2020’ zijn geen zienswijzen ingediend. Ook belanghebbenden die geen zienswijze hebben ingediend, maar aan wie dat niet kan worden verweten mogen een beroep indienen. De mogelijkheid om beroep in te dienen loopt van 3 december 2020 tot en met 13 januari 2021. Dit is de periode van terinzagelegging.

In beroep gaan kan schriftelijk bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het wijzigingsplan treedt in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde termijn om in beroep te gaan. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het wijzigingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Kenmerk gemeente WbD: 2020-435

 

Naar boven