Vastgesteld bestemmingsplan VIII Woensel buiten de Ring II 2006 (Kronehoef), omgevingsvergunning plan Kronehoef aan de Otterstraat

Logo Eindhoven

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat vanaf donderdag 3 december 2020 ter inzage liggen:

  • 1.

    het op 24 november 2020 door de gemeenteraad van Eindhoven vastgestelde bestemmingsplan VIII Woensel buiten de Ring II 2006 (Kronehoef);

  • 2.

    de op 25 november 2020 verleende omgevingsvergunning voor het realiseren van nieuwbouw 6 grondgebonden woningen en bouwen van een appartementencomplex met 59 appartementen plan Kronehoef aan de Otterstraat, nummer V19/39023;

  • 3.

    de bij besluit van 13 oktober 2020 vastgestelde hogere grenswaarden voor het bouwplan 6 grondgebonden rijwoningen en 59 appartementen tussen de Kronehoefstraat en Otterstraat.

Ligging plangebied en doel van het plan

Het bestemmingsplan is er op gericht om woningbouwontwikkeling ter plaatse van de voormalige boerderij aan de Kronehoefstraat 62 en op gronden van het aangrenzend terrein aan de Otterstraat mogelijk te maken. Deze gronden worden getransformeerd naar een woonlocatie bestaande uit 6 grondgebonden rijwoningen ter plaatse van de voormalige boerderij en daaraan grenzend een appartementencomplex bestaande uit 59 wooneenheden.

De omgevingsvergunning betreft het plan voor het bouwen van 6 grondgebonden woningen en 59 appartementen plan Kronehoef aan de Otterstraat.

Uit onderzoek is gebleken dat de geluidbelasting voor nieuwe ontwikkelingen in dit gebied te hoog is. Volgens de Wet geluidhinder is het mogelijk om een besluit te nemen dat een hogere geluidbelasting toestaat. Gelet hierop zijn hogere waarden vastgesteld voor deze nieuwe woningbouwlocatie.

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de gemeentelijke coördinatieverordening maken het mogelijk dat de verschillende besluiten die genomen moeten worden om een ruimtelijke ontwikkeling mogelijk te maken tegelijk worden voorbereid en bekendgemaakt en waarbij voor alle besluiten één beroepsmogelijkheid van toepassing is. Deze coördinatieregeling is hier voor de beoogde woningbouwontwikkeling van toepassing. In verband hiermee zijn aan het bestemmingsplan (het ruimtelijk besluit) dat hiervoor is opgesteld, het besluit tot vaststellen van hogere grenswaarden en de omgevingsvergunning voor het bouwen van de grondgebonden woningen en appartementen aangehaakt.

Inzage

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan, het besluit tot vaststellen van hogere grenswaarden en de verleende omgevingsvergunning liggen met ingang van donderdag 3 december 2020 tot en met donderdag 14 januari 2021 ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein (Stadhuis), Stadhuisplein 1, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. via de directe link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0772.80339-0301.

De bronbestanden kunt u vinden via: https://digitaleplannen.nl/0772/manifest.html.

Beroep

Met ingang van vrijdag 4 december 2020 tot en met donderdag 14 januari 2021 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad en/of tegen de verleende omgevingsvergunning en/of tegen het besluit tot vaststellen hogere grenswaarden. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit vaststellen hogere grenswaarden en/of de ontwerp-omgevingsvergunning in te dienen.

Op het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Het beroep wordt niet ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening en inwerkingtreding

Beroep heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het besluit vaststellen hogere grenswaarden en het besluit tot verlenen van de omgevingsvergunning treedt in werking c.q. zijn van kracht met ingang van 15 januari 2021. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

Dit kan bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit en/of het van kracht worden van het besluit vaststellen hogere grenswaarden en/of de omgevingsvergunning uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

Eindhoven 24 november 2020

Naar boven