Vastgesteld bestemmingsplan ‘Tusveld 4’ (Bornerbroek)

Logo Almelo

De gemeenteraad van Almelo heeft in haar vergadering van 17 november 2020 het bestemmingsplan ‘Tusveld 4 (planid: NL.IMRO.0141.00090-BP31) op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening gewijzigd vastgesteld.

Inhoud plan

Het bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van een kleinschalig agrarisch erf naar een verbreed agrarisch bedrijf met een aantal nevenactiviteiten zoals een bed & breakfast, pluktuin, teelt- en verkoop van streekproducten, rustpunt, terras, caravanstalling en parkeervoorziening. Het bestemmingsplan regelt een goede landschappelijke inpassing waarbij Tusveld 6, indertijd opgericht als agrarische bedrijfswoning, wordt opgenomen als plattelandswoning. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Tusveld 4’ heeft ter inzage gelegen, hiertegen is geen zienswijze ingediend.

Gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn de volgende wijzigingen in de begrippen doorgevoerd:

- Artikel 1.39 inwoning, als volgt gewijzigd;

twee huishoudens die één woning bewonen met gemeenschappelijk gebruik van een of meerdere

voorzieningen of (verblijfs)ruimten van die woning en waarbij de woning één hoofdtoegang behoudt

en de voorzieningen c.q. (verblijfs)ruimten onderling vrij toegankelijk zijn;

- Artikel 1.65 woning, als volgt gewijzigd;

een complex van intern met elkaar in verbinding staande ruimten in een (gedeelte van een)

gebouw, bedoeld voor de permanente huisvesting van één huishouden.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 2 december 2020 tot en met dinsdag 12 januari 2021 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC), Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken om deze in te zien;

Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de link ‘Over uw buurt’ op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘Organisatie en bestuur’ en dan ‘publicaties en verslagen’, ‘gemeentenieuws’.

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende:

  • 1.

    aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend, of;

  • 2.

    bedenkingen heeft op de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) binnen bovengenoemde ter inzage termijn van zes weken.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Er kan ook digitaal beroep worden ingesteld via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Dit gaat met behulp van een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voorlopige voorziening

Door het indienen van een beroepschrift wordt het besluit niet opgeschort. Bij een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend een voorlopige voorziening (schorsing) vragen aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Er kan ook digitaal om een voorlopige voorziening worden gevraagd via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Dit gaat met behulp van een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven