Ontwerpbestemmingsplan “De Rik 26” en ontwerpbesluit Hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Brielle

 

Burgemeester en wethouders van Brielle maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “De Rik 26” en het ontwerpbesluit Hogere grenswaarden Geluidhinder, met ingang van vrijdag 31 januari 2020 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage ligt bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de sector Grondgebied, kamer 0.30, tijdens kantooruren (8.00 uur en 12.30 uur), Slagveld 36 in Brielle.

 

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het perceel De Rik 26 waar zich in het verleden een postdistributiecentrum bevond. De onderhavige gronden hebben in het vigerende bestemmingsplan “Geuzenland” de bestemming “Maatschappelijk”, “Groen” en “Waarde‐Archeologie 4”. Met dit ontwerpbestemmingplan wordt de ontwikkeling van 43 appartementen mogelijk gemaakt.

 

Ontwerpbesluit Hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat ten gevolge van De Rik de geluidsbelasting op de noordwestelijke gevel van het appartementsgebouw de hoogst toelaatbare geluidsbelasting van 48 dB wordt overschreden. Voor een goede leefomgevingskwaliteit is de aanwezigheid van een geluidluwe gevel en geluidluwe buitenruimte gewenst. Voor de appartementen die zijn gelegen bij de noordwesthoek is realisatie van een geluidluwe gevel niet mogelijk. De gevels van deze slaapkamers worden daarom voorzien voor zeer goede geluidisolatie. Om geluidluwe buitenruimte te kunnen realiseren worden bouwkundige maatregelen getroffen. Deze maatregelen zijn geborgd in de regels van het bestemmingsplan.

 

Terinzagelegging

Gedurende de periode van zes weken (van 31 januari 2020 tot en met 12 maart 2020) kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit kenbaar maken bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan de gemeenteraad van Brielle, Postbus 101, 3230 AC Brielle. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen dient u tijdig, bij voorkeur een week voor het einde van de terinzagelegging, telefonisch een afspraak te maken met het team Ruimtelijke Ordening (afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling) via 0181-471111. Uw zienswijze via de e-mail kan de gemeente niet in behandeling nemen. Het ontwerpbestemmingsplan “De Rik 26” is digitaal te raadplegen op www.brielle.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Naar boven