Ontwerp bestemmingsplan Sportpark Hoornseveld

Logo Zaanstad

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat met ingang van 3 december 2020 voor een periode van zes weken (dus tot en met 13 januari 2021) ter inzage liggen:

  • Het ontwerp bestemmingsplan Sportpark Hoornseveld.

  • Het m.e.r.-beoordelingsbesluit.

  • De ontwerp aanvulling van de welstandsnota 2013 in de vorm van een nieuwe paragraaf voor het plangebied.

Inhoud bestemmingsplan

Het plangebied bestaat uit de gronden van het Sportpark Hoornseveld. Het ligt in Zaandam, tussen de snelwegen A7 en A8 aan de zuidzijde respectievelijk oostzijde, de spoorlijn Zaandam – Enkhuizen aan de noordzijde en watergang de Gouw aan de westzijde. Sportpark Hoornseveld ligt in Kogerveldwijk. Het sportpark zal worden getransformeerd tot een nieuw en multifunctioneel sportpark. Zo zal het sportpark ook plaats bieden voor een nieuw overdekt zwembad ter vervanging van het bestaande zwembad De Slag.

Inhoud aanvulling welstandsnota

Waar de verschillende sportverenigingen op hun terrein elk een bepaalde mate van beslotenheid en herkenbaarheid zullen hebben, is het ook de bedoeling dat het totale sportpark als eenheid te herkennen is en de verschillende sportfuncties vanaf het openbare gebied goed zichtbaar en bereikbaar zijn.

De aanvulling van de welstandsnota is conform artikel 12b van de Woningwet onderdeel van het toetsingskader van een omgevingsvergunning voor het bouwen en betrokken bij de beoordeling van het uiterlijk van bouwwerken.

M.e.r.-beoordelingsbesluit

Burgemeester en wethouders van gemeente Zaanstad maken overeenkomstig artikel 7.19 vierde lid van de Wet milieubeheer bekend dat ter voorbereiding van het ontwerp bestemmingsplan Sportpark Hoornseveld een m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen. Besloten is geen m.e.r.-procedure te doorlopen voor het (ontwerp)bestemmingsplan Sportpark Hoornseveld.

Inzage

De bovengenoemde besluiten en bijbehorende stukken liggen ter inzage als pdf-bestanden op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘bestemmingsplan’).

Het ontwerp bestemmingsplan ligt tevens ter inzage op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wilt u meer informatie of wilt u papieren stukken inzien? Vult u dan het contactformulier in op www.zaanstad.nl, dan nemen wij contact met u op.

Besluitnummers

  • Het ontwerp bestemmingsplan heeft het identificatienummer NL.IMRO.0479.STED.3874BP-0201.

  • De ontwerpwelstandsparagraaf Sportpark Hoornseveld heeft het besluitnummer 2020/28810

  • Het m.e.r.-beoordelingsbesluit heeft het besluitnummer 2020/28805.

Toelichting

Op verzoek kan een mondelinge toelichting op de ter inzage gelegde stukken worden gegeven. Ook wordt een ieder in de gelegenheid gesteld vragen te stellen. Een verzoek of vragen kunt u mailen aan m.kommer@zaanstad.nl.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een ieder een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan en de ontwerpwelstandsparagraaf kenbaar maken.

  • Schriftelijke zienswijzen over het ontwerp bestemmingsplan moeten gestuurd worden naar de gemeenteraad van Zaanstad, postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze bestemmingsplan Sportpark Hoornseveld’.

  • Schriftelijke zienswijzen over de ontwerpwelstandsparagraaf moeten gestuurd worden naar burgemeester en wethouders van Zaanstad, postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpwelstandsparagraaf Sportpark Hoornseveld‘.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze vult u het contactformulier in op www.zaanstad.nl, dan nemen wij contact met u op.

Digitaal verzonden zienswijzen (bijvoorbeeld per e-mail) worden niet in behandeling genomen.

Zaandam, 2 december 2020

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven