Ontwerpwijzigingsplan Landelijke gebied (voormalige gemeente Nederlek) Opperduit 114, Lekkerkerk en besluit op Aanmeldingsnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling

Logo Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard maken overeenkomstig artikel 3.9.a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpwijzigingsplan ‘Landelijk gebied (voormalige gemeente Nederlek) Opperduit 114, Lekkerkerk’ en het besluit op de ‘Aanmeldingsnotitie vormvrije m.e.r-beoordeling’ met ingang van 2 december 2020 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage liggen.

Ligging en beschrijving plan

Het wijzigingsplan maakt de uitbreiding mogelijk van het agrarische bouwvlak op de Opperduit 114 in Lekkerkerk en regelt de landschappelijke inpassing nabij de naastgelegen woonbestemming. Voor het op het perceel aanwezige en toegestane loonwerkbedrijf is de oppervlakte van die activiteit binnen het bouwvlak gemaximeerd op 500m².

Tijdens de planvoorbereiding hebben burgemeester en wethouders de ‘Aanmeldingsnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling’ ontvangen. Hieruit komt naar voren dat geen belangrijk nadelige milieugevolgen optreden. Burgemeester en wethouders van Krimpenerwaard hebben op 24 november 2020 besloten dat geen m.e.r.-(beoordeling) nodig is.

Zienswijze

Vanaf woensdag 2 december 2020 ligt het ontwerp van het wijzigingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken gedurende 6 weken ter inzage bij het Klantcontactcentrum het gemeentehuis, Dorpsplein 8 in Stolwijk. De aanmeldingsnotitie en het besluit hierover zijn als bijlagen opgenomen in de plantoelichting van het ontwerpwijzigingsplan.

In verband met de maatregelen tegen Corona zijn er aangepaste openingstijden voor het gemeentehuis. Dit betekent dat ook de mogelijkheden om het wijzigingsplan in te zien aangepast zijn. Het inzien kan van maandag t/m vrijdag op afspraak. Een afspraak kunt u maken via het algemene nummer van de gemeente Krimpenerwaard, tel.nr. 14 0182.  

Het ontwerpwijzigingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken kunt u ook bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl onder het volgende planidentificatienummer (plan-ID):

NL.IMRO.1931.BPW2007BG028-ON01.

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder een schriftelijke zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 51, 2820 AB Stolwijk. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer M. Loos van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 14 0182 of m.loos@krimpenerwaard.nl.

Het is niet mogelijk om te reageren op (het besluit op) de aanmeldingsnotitie op een andere wijze dan via het indienen van een zienswijze op het ontwerpwijzigingsplan.

Stolwijk, 1 december 2020

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard,

J. Hennip, gemeentesecretaris

mr. R.S. Cazemier, burgemeester

 

Naar boven