Gemeente Amsterdam - voornemen voorbereiding bestemmingsplan - Kolenkitbuurt en Laan van Spartaan

Logo Amsterdam

Het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie West maakt ingevolge artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

Het gemeentebestuur van Amsterdam heeft het voornemen om het bestemmingsplan ‘Kolenkitbuurt en Laan van Spartaan’ voor te bereiden. Het plangebied wordt globaal begrensd door het Ringspoor, de Haarlemmerweg, het talud van de A10, de Leeuwendalersweg, de Akbarstraat, de Jacob van Arteveldestraat, de Leeuw van Vlaanderenstraat, de A10 en de Jan van Galenstraat.

Het bestemmingsplan beoogt te voorzien in een actueel juridisch planologische kader. Het uitgangspunt hierbij is een grotendeels conserverend bestemmingsplan dat uitgaat van de bestaande bebouwing, afmetingen en feitelijk gerealiseerde bouwhoogtes. Het plan is voor het grootste gedeelte gericht op beheer van de huidige situatie en maakt bijvoorbeeld geen grootschalige nieuwbouwprojecten mogelijk. Ook wordt met het bestemmingsplan ingespeeld op actueel (ruimtelijk) beleid. Zo worden bijvoorbeeld uitsluitend de legale bestaande horecavestigingen positief bestemd.

Op grond van artikel 1.3.1, tweede lid, van het Bro melden wij dat het plan nog in de fase van planvoorbereiding is. Daarom is er nog geen gelegenheid zienswijzen over het voornemen naar voren te brengen, worden geen stukken betreffende het voornemen ter inzage gelegd en wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

In een later stadium zal het ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Op dat moment wordt de gelegenheid geboden zienswijzen naar voren te brengen. Voorafgaand aan de ter inzage legging zal daarvan een kennisgeving worden geplaatst op in ieder geval de website van de gemeente en de Staatscourant. Voor eventuele vragen kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Zuidwest, Remie Klaassen, t: 06-39005600.

Amsterdam, 30 november 2020

Dagelijks Bestuur van de bestuurscommissie West

Fenna Ulichki, voorzitter

Ilse Overzier, secretaris

 

Naar boven