Gemeente Amsterdam - vaststelling bestemmingsplan - Oud West 2018 2e herziening

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 5 november 2020 het bestemmingsplan Oud West 2018 2e herziening vastgesteld.

Achtergrond

Na de vaststelling van bestemmingsplan Oud West 2018 op 7 november 2019 zijn enkele gebreken op de planverbeelding geconstateerd. Om deze gebreken te herstellen is een herstelbesluit opgesteld in de vorm van een partiële herziening van het bestemmingsplan Oud West 2018.

Met het herstelbesluit is mede beoogd dat een aantal appellanten hun beroep tegen het vaststellingbesluit van het bestemmingsplan Oud West 2018 kunnen intrekken.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Oud West 2018 2e herziening heeft betrekking op de volgende adressen:

  • 1.

    Voor het pand Vondelstraat 95 is de bestemming uit het ontwerpbestemmingsplan niet juist overgenomen. Dit wordt in deze herziening hersteld door op de verbeelding de bestemming Wonen te wijzigen naar Gemengd-4;

  • 2.

    Voor het pand Overtoom 60-62 is een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan niet volledig verwerkt. Dit wordt in deze herziening hersteld door op de verbeelding de aanduiding 'parkeergarage' toe te voegen;

  • 3.

    Voor het pand Douwes Dekkersstraat 30H is een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan niet verwerkt. Op de verbeelding en in de planregels wordt aan de bestemming Wonen de aanduiding 'specifieke vorm van wonen -3' toegevoegd;

  • 4.

    Voor het pand Jan Hanzenstraat 141H is een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan niet verwerkt. Op de verbeelding wordt de bestemming Wonen gewijzigd naar Gemengd-4 en wordt de aanduiding 'parkeergarage' toegevoegd;

  • 5.

    Op het pand Kinkerstraat 89 / Bilderdijkkade 540 ontbreekt de aanduiding 'supermarkt'. Dit wordt in deze herziening gecorrigeerd door op de verbeelding de aanduiding 'supermarkt' toe te voegen.

  • 6.

    Op het pand Jan Pieter Heijestraat 170-172 ontbreekt de aanduiding 'horeca categorie 4'. Dit wordt in deze herziening gecorrigeerd door op de verbeelding de aanduiding 'horeca categorie 4' toe te voegen.

  • 7.

    Voor het pand Overtoom 111-113 is een vergunning uit 2004 niet goed verwerkt. Dat wordt in deze herziening gecorrigeerd door op de verbeelding de bestemming Wonen toe te kennen;

  • 8.

    Op de panden Jan Hanzenstraat 23-25 en Jan Hanzenstraat 37/Wenslauerstraat 16 ontbreekt de aanduiding 'parkeergarage'. Op de verbeelding wordt deze aanduiding toegevoegd.

  • 9.

    Op het pand Bilderdijkstraat 79 ontbreekt een aanduiding ten behoeve van detailhandel, consumentverzorgende dienstverlening en publieksgerichte zakelijke dienstverlening op de eerste, tweede en derde bouwlaag.

  • 10.

    Voor het pand Vondelstraat 140, Hollandsche Manege wordt, naar aanleiding van beroep, in de planregels de term 'culturele voorzieningen' geschrapt en vervangen door 'manege, museum en ondergeschikte horeca'. Daarnaast wordt er een planregeling voor 8 evenementen per jaar toegevoegd.

  • 11

    Voor de aanduiding 'ligplaats' in de Hugo de Grootgracht is een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan niet volledig verwerkt. De aanduiding op de verbeelding wordt aangepast conform de verleende ligplaatsvergunning.

Ter inzage

Het bestemmingsplan Oud West 2018 2e herziening met de daarop betrekking hebbende stukken is met ingang van 1 december 2020 digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0363.E2002BPSTD-VG01

Om technische redenen (om het plan digitaal beschikbaar te kunnen stellen op www.ruimtelijkeplannen.nl) zijn in de planregels artikelen toegevoegd met betrekking tot de bestemmingen Gemengd – 2, Gemengd – 4, Gemengd -5, Gemengd – 6 en Water. Deze artikelen maken geen onderdeel uit van het bestemmingsplan Oud West 2018 2e herziening zoals dat is vastgesteld door de gemeenteraad op 5 november 2020, maar zijn louter opgenomen vanwege technische redenen. Inhoudelijk is er aan deze artikelen niets gewijzigd ten opzichte van bestemmingsplan Oud West 2018. Het bestemmingsplan Oud West 2018 2e herziening zoals vastgesteld door de gemeenteraad op 5 november 2020 is opgenomen in bijlage 1 bij de planregels.

Het bestemmingsplan ligt tevens met bijbehorende stukken ter inzage bij het Stadsloket stadsdeelkantoor West, Bos en Lommerplein 250, te Amsterdam, totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken. Zie voor openingstijden

https://www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-west/

Beroep

De vaststelling van bestemmingsplan Oud West 2018 2e herziening betreft een herstelbesluit.

Omdat de beroepsprocedure over het bestemmingsplan Oud West 2018 nog loopt, is het vaststellingsbesluit van 7 november 2019 gewijzigd als bedoeld in artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht.

Belanghebbenden kunnen vanaf 2 december 2020 gedurende zes weken tegen het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Degenen die al eerder beroep hebben ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van bestemmingsplan Oud West 2018, van 7 november 2019, hoeven dat niet opnieuw te doen, gelet op artikel 6:19 Awb.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus20019, 2500 EA Den Haag. Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Amsterdam, 30 november 2020

burgemeester en wethouders,

Femke Halsema

burgemeester

Peter Teesink

secretaris

Naar boven