Ontwerp bestemmingsplan Diepenmarsweg 2-2a Bathmen

Logo Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van donderdag 3 december tot en met woensdag 13 januari voor eenieder ter inzage ligt:

• Het ontwerpbestemmingsplan ‘Diepenmarsweg 2-2a’.

En gezamenlijk hiermee:

• Het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden bestemmingsplan “Diepenmarsweg 2-2a’’

Inhoud

Ontwerpbestemmingsplan ‘ Diepenmarsweg 2-2a’.

Het huidige agrarisch erf bestaat uit een bedrijfswoning, met een bijgebouw en twee landschapsontsierende gebouwen. De agrarische bedrijfsactiviteiten zijn inmiddels volledig beëindigd en de aanwezige bebouwing is sterk verouderd. De aanwezige (bedrijfs)woning bestaat uit twee wooneenheden. Het plan betreft om de bestaande (bedrijfs)woning terug te brengen naar één wooneenheid. Hiermee ontstaat de mogelijkheid om de toegestane tweede woning elders op het perceel te realiseren. Door daarnaast de 1.076 m² aan landschapsontsierende bebouwing te slopen in het kader van de gemeentelijke Rood-voor-Rood-regeling 'Woning voor schuur', wordt het recht verkregen tot de realisatie van één extra woningbouwkavel. Met voorliggend bestemmingsplan wordt het juridisch-planologisch mogelijk een klein woonerf te realiseren bestaande uit drie woningen aan de Diepenmarsweg 2 en 2A.

 

Ontwerp besluit hogere grenswaarden

Voor de nieuwe woningen geldt dat er moet worden voldaan aan de normen uit de Wet Geluidhinder. Dit houdt in dat de geluidbelasting niet te hoog mag zijn. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de voorkeursgrenswaarden vanuit railverkeerlawaai op de noordgevel van de meest noordelijke nieuwe woning tot Lden 58 dB bedraagt en daarmee de voorkeurgrenswaarden van 55 dB (artikel 4.9 Besluit Geluidhinder) overschrijdt. Voor de overschrijdingen van de voorkeursgrenswaarde is het mogelijk een hogere grenswaarde te verlenen.

Inzien

Het ontwerp bestemmingsplan

Het ontwerp bestemmingsplan kunt u digitaal inzien op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P393-OW01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.P393-/Nl.IMRO.0150.P393-OW01/

Ontwerp bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden

Tevens is het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp besluit hogere grenswaarden

in te zien via:

http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

Ook kunt u het bestemmingplan en het ontwerp besluit hogere grenswaarden

inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten vergunningen, Grote Kerkhof 1. In verband met de maatregelen tegen het coronavirus kan het zijn dat het gemeentehuis alleen op afspraak of gedurende een deel van de dag geopend is. Raadpleeg voor uw bezoek de website van de gemeente voor de openingstijden en voorwaarden. Of neem contact op met het algemene telefoonnummer van de gemeente Deventer: 14 0570.

Reageren

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp besluit hogere grenswaarde liggen van donderdag 3 december tot en met woensdag 13 januari 2021 ter inzage. U kunt tot en met 13 januari 2021 reageren.

Lees hieronder hoe u op de stukken kunt reageren.

1. Als u een reactie wilt geven op het ontwerp bestemmingsplan dan brengt u een zienswijze in.

• Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

De gemeenteraad

t.a.v. het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling

Postbus 5000

7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan “Diepenmarsweg 2-2a’”

 

2. Als u een reactie wilt geven op het ontwerp besluit hogere grenswaarde en bent u belanghebbende, dan kunt u een zienswijze indienen.

• Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Deventer

t.a.v. het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling

Postbus 5000

7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarde “Diepenmarsweg 2-2a”

Naar boven