Kennisgeving beoordeling noodzaak uitvoeren milieueffectrapportage voor Comgoed Biomassa B.V. (9999199055)

Logo Zuid-Holland

Wet milieubeheer

 

 

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 6 november 20202 een verzoek ontvangen van Comgoed Biomassa B.V. om te beoordelen of een milieueffectrapportage (MER) moet worden opgesteld voor het verwerken van organische reststromen in de inrichting aan de Bosland 51, 2661 DV Bergschenhoek. De voorgenomen activiteiten betreffen het bewerken van organische reststromen tot biomassa wat weer gebruikt kan worden als brandstof. De organische restromen omvatten ondermeer zeefoverloop van composteerinstallaties, groenafval en andere biomassa, A- en B-hout. Comgoed zal jaarlijks 45.000 ton zeefoverloop van composteerinstallaties, groenafval en andere biomassa shredderen, zeven en opschonen. Er zal jaarlijks 15.000 ton aan A- en B-hout worden verkleind, gezeefd en opgeschoond.

Naast het bewerken van afvalstoffen vindt op- en overslag van afvalstoffen plaats. Deze afvalstoffen omvatten voornamelijk groenafval en andere biomassa. De totale op- en overslagcapaciteit betreft 80.000 ton aan afvalstoffen per jaar.

 

Voor deze activiteit moet een vergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht worden aangevraagd bij het college van Gedeputeerde Staten. De activiteit valt onder categorie D 18.1 van het Besluit milieueffectrapportage. Dit betekent dat Gedeputeerde Staten moeten beoordelen of ten behoeve van de omgevingsvergunning een milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld.

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben de voorgelegde informatie getoetst aan de Wet milieubeheer, met name aan artikel 7.17. Op basis daarvan hebben zij besloten dat het opstellen van een MER ten behoeve van de aanvragen om een omgevingsvergunning en een waterwetvergunning niet noodzakelijk is.

 

Inzage

U kunt de aanmeldingsnotitie en het besluit van 3 december 2020 en met 13 januari 2021 op werkdagen op de volgende plaatsen inzien:

- de gemeente Lansingerland, Tobias Asserlaan 1 te Bergschenhoek (uitsluitend na telefonische afspraak 14 010);

- de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam (maandag t/m vrijdag van 09.00 – 16.00 uur, buiten en na deze periode uitsluitend na telefonische afspraak: 010 – 246 86 21)

Vanwege de maatregelen rondom de Coronavirus-crisis kunnen de stukken bij de DCMR Milieudienst Rijnmond alleen op afspraak en uitsluitend op maandag en donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur worden ingezien aan de Parallelweg 1,

3112 NA Schiedam. Een afspraak kunt u maken door het sturen van een e-mail aan info@dcmr.nl of te bellen naar telefoonnummer 010 – 246 80 00.

 

Opmerking

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is deze beoordeling een voorbereidingsbesluit, waarop geen bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij aangetoond kan worden dat dit besluit los van het voor te bereiden besluit belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft.

 

Inlichtingen

Voor vragen en opmerkingen over het besluit en deze procedure kunt u contact opnemen met de DCMR Milieudienst Rijnmond door te bellen naar telefoonnummer: 010 – 246 80 00 of via email: info@dcmr.nl onder vermelding van zaaknummer: 9999199055.

 

 

Naar boven