Regeling van de Minister van Justitie en Veiligheid en de Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid van 25 november 2020, nummer 3089446, houdende wijziging van de Subsidieregeling AMIF en ISF 2014–2020

De Minister van Justitie en Veiligheid en de Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid,

Gelet op de artikelen 48a, 48s en 48t van de Wet Justitie-subsidies;

Besluiten:

ARTIKEL I

De Subsidieregeling AMIF en ISF 2014–2020 wordt als volgt gewijzigd:

A

In bijlage D, artikel D3, wordt ‘€ 10.245.074’ vervangen door ‘€ 10.787.074’.

B

In bijlage G, artikel G3, wordt ‘€ 9.921.161’ vervangen door ‘€ 9.379.161’.

C

In bijlage G, artikel G5, eerste lid, wordt ‘31 december 2020’ vervangen door ‘31 oktober 2021’.

D

In bijlage Hd, artikel Hd5, eerste lid, wordt `De duur van het project is maximaal 48 maanden, met dien verstande dat het project uiterlijk op 31 december 2020 is afgerond;´ vervangen door `De duur van het project is maximaal 60 maanden, met dien verstande dat het project uiterlijk op 30 juni 2021 is afgerond;´.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

‘s-Gravenhage, 25 november 2020

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

De Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, A. Broekers-Knol

TOELICHTING

Algemeen

Deze regeling tot wijziging van de Subsidieregeling AMIF en ISF 2014–2020 bevat een aanpassing van de subsidieplafonds van de bijlagen D (Financieel rechercheren) en G (Risico- en crisisbeheersing). Tevens wordt de projectduur van zowel bijlage G (Risico-en crisisbeheersing) als bijlage Hd (het ontwikkelen van noodzakelijke IT-oplossingen om de informatie-uitwisseling met andere EU-lidstaten en de interoperabiliteit met IT-systemen en databases) verlengd.

Artikelsgewijs

Artikel I

Onderdelen A, B en C (bijlage D, artikel D3 en bijlage G, artikelen G3 en G5, eerste lid)

Er is geconstateerd dat er sprake is van onderbesteding van het Intern Veiligheidsfonds (Politie). Om onderbesteding zoveel mogelijk te voorkomen wordt, na positieve advisering door het Monitorcomité AMIF en ISF, het subsidieplafond voor bijlage D (Financieel Rechercheren) verhoogd zodat zowel het project Verwijzingsportaal Bankgegevens als het project ‘UBO-register’ gebruik kunnen maken van aanvullende financiering. Voor zowel het project Verwijzingsportaal Bankgegevens als het project UBO-Register maakt de Directie Rechtspleging en Rechtshandhaving (DGRR) extra kosten, onder andere voor het ontwikkelen van een aanvullend versieonderdeel van het verwijzingsportaal en voor de doorontwikkeling van het UBO-register.

Onderdeel D (Bijlage Hd, artikel Hd5, eerste lid)

Om te kunnen voldoen aan de organisatorische en technische vereisten zoals gesteld in de wet- en regelgeving (Richtlijn 2016/681/EU) voert de Nationale Politie het project `Interoperabiliteit Politie’ uit om verbeteringen in het internationale berichtenverkeer door te voeren. Hiermee versterkt de politie het vermogen tot bestrijding van zware criminaliteit en terroristische misdrijven. Het project is echter laat van start gegaan. Om volledig uitvoering te geven aan de doelen van dit project wordt de maximale projectperiode verlengd tot 30 juni 2021.

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

De Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, A. Broekers-Knol

Naar boven