Gemeente Ermelo - bestemmingsplan - Strand Horst

Logo Ermelo

Bestemmingsplan hernieuwd gewijzigd vastgesteld

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de raad van de gemeente Ermelo in zijn vergadering van 12 november 2020 besloten heeft tot het opnieuw en gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Strand Horst.

De gemeenteraad heeft eerder, op 4 juli 2019, het bestemmingsplan Strand Horst vastgesteld. Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Strand Horst is beroep ingesteld. Naar aanleiding van deze beroepen heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State de Stichting Advies Bestuursrechtspraak (StAB) om advies gevraagd. De StAB heeft een advies uitgebracht over het bestemmingsplan. Naar aanleiding van dit advies is besloten om het bestemmingsplan op een aantal punten aan te passen en opnieuw gewijzigd vast te stellen. Artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) biedt daartoe de mogelijkheid om hangende het beroep gebreken uit het oorspronkelijke vaststellingsbesluit te herstellen in de vorm van het nemen van een zogenaamd “reparatiebesluit”.

Met het reparatiebesluit heeft de gemeenteraad ook een Nota van wijzigingen gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Strand Horst vastgesteld. In deze nota worden wijzigingen ten opzichte van het oorspronkelijke vastgestelde bestemmingsplan samengevat en toegelicht. Het gaat hierbij om zowel aanpassingen van de verbeelding en de regels (inclusief bijlagen) als om aanpassingen in de toelichting van het bestemmingsplan en de daarbij behorende bijlagen. Voor een volledig overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de “Nota van wijzigingen gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Strand Horst”.

Het raadsbesluit ligt met het gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan Strand Horst en de daarbij bijbehorende stukken, met ingang van 3 december 2020 tot en met 13 januari 2021, voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. Wanneer u het gewijzigde bestemmingsplan wilt inzien, kunt u hiervoor een afspraak maken via www.ermelo.nl of telefonisch op 0341 56 73 21.

Het raadsbesluit en het vastgesteld bestemmingsplan Strand Horst, met identificatienummer NL.IMRO.0233.BPstrandhorst-0402, kunt u ook digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (RO-Online).

Gedurende bovenvermelde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het gewijzigde bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage .

Het beroep kan uitsluitend worden gericht tegen de in het herstelbesluit aangebrachte wijzigingen. Belanghebbenden, die al beroep hebben ingesteld tegen de eerdere vaststelling van het bestemmingsplan “Strand Horst” hoeven niet opnieuw beroep in te stellen tegen dit herstelbesluit. Het ingestelde beroep heeft, op grond van artikel 6:19 Awb, van rechtswege mede betrekking op het herstelbesluit. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State zal deze belanghebbenden over het herstelbesluit informeren.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet op. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Ermelo, 2 december 2020

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo.

 

Naar boven