Visie duurzame energieopwekking buitengebied Best vastgesteld

Logo Best

Burgemeester en wethouders van Best maken bekend dat de gemeenteraad op 2 november 2020 de “Visie duurzame energieopwekking buitengebied Best” heeft vastgesteld inclusief een aantal wijzigingen.

Doel van de visie

De gemeente Best heeft een taak in het zoeken naar een goede invulling voor het verduurzamen van de energiebehoefte. Tegelijkertijd actualiseert Best het beleidskader voor haar buitengebied. Na de structuurvisie is de Nota van uitgangspunten buitengebied vastgesteld. Hierin is onder meer de aanzet en de opdracht vastgelegd voor het beleid voor duurzame energieopwekking in het buitengebied, het beleid Vrijkomende Agrarische Bebouwing (VAB-beleid, reeds vastgesteld) en de landschapsinvesteringsregeling (LIR, reeds vastgesteld).

De Visie duurzame energieopwekking buitengebied Best heeft als doel om kansen, mogelijkheden en voorwaarden voor duurzame energie in het buitengebied inzichtelijk te maken. Het biedt daarbij handvatten en spelregels om invulling te geven aan deze mogelijkheid.

Wilt u de vastgestelde visie bekijken?

U kunt de definitieve versie van de Visie duurzame energieopwekking buitengebied Best op twee verschillende manieren bekijken:

  • 1.

    U kunt de visie op elk moment digitaal bekijken via onze website; www.gemeentebest.nl/overzichtbestemmingsplannen.

  • 2.

    U kunt de visie ook nog fysiek (geprint) inzien op het gemeentehuis. U heeft hiervoor geen afspraak nodig, u kunt binnenlopen tijdens openingstijden en dat melden bij de centrale balie. De actuele openingstijden ziet u op onze website: www.gemeentebest.nl.

Wanneer treedt de visie in werking?

De Visie duurzame energieopwekking buitengebied Best treedt de dag na de bekendmaking in werking.

Tegen het besluit tot vaststelling kan op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Vragen over de visie?

Mocht u nog nadere vragen hierover hebben dan kun u contact opnemen met Toine Baudoin, via t.baudoin@gembest.nl, of telefoonnummer 14 0499.

Best, 1 december 2020

College van burgemeester en wethouders gemeente Best

Naar boven