Ontwerpbestemmingsplan Huissen, Aloysiuslocatie e.o

Logo Lingewaard

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Huissen, Aloysiuslocatie e.o.’ en het besluit op de ‘Aanmeldnotitie m.e.r. –beoordeling Aloysiuslocatie e.o. ter inzage liggen.

Voor welk gebied?

Het gaat over het gebied in het centrum van Huissen ter plaatse van het voormalig schoolgebouw (Aloysiuslocatie) en de gemeentelijke vergaderlocatie. Deze locatie wordt de Aloysiuslocatie e.o. genoemd en wordt globaal begrensd door:

  • 1.

    Noordzijde: de Conventstraat

  • 2.

    Oostzijde; de bebouwing aan de oostzijde van de Langekerkstraat en het Raadhuisplein

  • 3.

    Zuidzijde: de noordelijke perceelsgrenzen van de woonpercelen Doelenstraat 6–14a en Langekerkstraat 13

  • 4.

    Westzijde: de Doelenstraat en de oostelijke perceelsgrenzen van de woonpercelen Doelenstraat 6 – 14a.

Wat is het plan?

Dit ontwerpbestemmingsplan maakt een herontwikkeling van het plangebied tot een nieuw woongebied mogelijk. Op de Aloysiuslocatie zelf 27 à 30 woningen en op de gemeentelijke vergaderlocatie 8 appartementen. Twee mogelijke alternatieven voor de beoogde woningbouw op de vergaderlocatie betreffen de realisatie van een multifunctionele accommodatie (MFA) van max 1.000 m2 bruto vloeroppervlakte of de realisatie van maximaal 16 zorgwoningen. Eén van deze twee functies komt dan in de plaats van de woningbouw in dit deelgebied.

In de voorbereiding hebben burgemeester en wethouders van Lingewaard de ‘Aanmeldnotitie m.e.r.-beoordeling bestemmingsplan ‘Huissen, Aloysiuslocatie e.o.’ laten opstellen. Hieruit komt naar voren dat mogelijk nadelige milieueffecten door het treffen van maatregelen worden beperkt. Burgemeester en wethouders van Lingewaard hebben op 27 oktober 2020 besloten dat geen milieueffectrapportage opgesteld behoeft te worden.

Wat ligt ter inzage?

Met ingang van donderdag 3 december 2020 liggen de volgende stukken gedurende zes weken ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken. Het bestemmingsplan zelf bestaat uit de verbeelding, de regels en de daarbij behorende toelichting. Ook is er een beeldregieplan voor deze ontwikkeling opgesteld. Deze ligt ook bij de stukken ter inzage.

Het besluit van 27 oktober 2020 van burgemeester en wethouders op de aanmeldnotitie m.e.r.-beoordeling en de aanmeldnotitie m.e.r.-beoordeling zelf.

De gemeenteraad heeft het voornemen om geen exploitatieplan vast te stellen.

Waar is dit terug te vinden?

  • 1.

    Het ontwerpbestemmingsplan ‘Huissen, Aloysiuslocatie e.o ‘ is digitaal via http://www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.1705.253.ON01 of via https://zoek.officielebekendmakingen.nl/uitgebreidzoeken in te zien.

  • 2.

    Het besluit op de aanmeldnotitie, de aanmeldnotitie en het beeldregieplan zijn digitaal als bijlage bij de publicatie van het ontwerpbestemmingsplan ‘Huissen, Aloysiuslocatie e.o.’ in de Staatscourant en het Gemeenteblad opgenomen. De publicatie is te vinden via https://zoek.officielebekendmakingen.nl/uitgebreidzoeken

  • 3.

    Alle stukken liggen ook bij het Klant Contact Centrum (KCC) tijdens de openingstijden in het gemeentekantoor van Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 Bemmel.

Wilt u reageren?

Ontwerpbestemmingsplan

Iedereen kan tijdens de terinzagelegging van donderdag 3 december 2020 tot en met woensdag 13 januari 2021 schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Lingewaard, Postbus 15, 6680 AA Bemmel. Voor een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het KCC op ons algemene telefoonnummer (026) 32 60 111.

Aanmeldnotitie m.e.r.-beoordeling

Het is niet mogelijk om te reageren op (het besluit op) de aanmeldnotitie op een andere wijze dan via het indienen van een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan

Digitale informatieavond

Op 8 december 2020 organiseren we een digitale informatieavond (via MS Teams). Hiervoor kunt u zich aanmelden door een email te sturen naar de gemeente Lingewaard (gemeente@lingewaard.nl). U krijgt dan een link toegestuurd.

De avond start om 19.00 uur. Er zal na een korte introductie een filmpje worden getoond over het bestemmingsplan en de invulling van dit plangebied. Daarna is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Crisis- en herstelwet

Op het straks door de gemeenteraad te nemen besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit brengt onder andere met zich mee dat dan alle beroepsgronden in het beroepschrift aan de Raad van State dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Bemmel, 2 december 2020

 

Naar boven