Rectificatie: Gemeente Noordwijk - definitieve aanwijzing van percelen in Noordwijk ex. artikel 2 jo. artikel 3 Wet voorkeursrecht gemeenten

Logo Noordwijk

[Deze publicatie betreft een rectificatie omdat per abuis een verkeerde datum van vaststelling opgenomen was. De oorspronkelijke publicatie is op 20 november 2020 bekendgemaakt, beschikbaar via Gemeenteblad 2020, 308123 en Staatscourant 2020, 61982.]

Aanwijzing

Burgemeester en wethouders van de gemeente Noordwijk maken conform artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Noordwijk bij besluit van 20 november 2020 meerdere percelen in Noordwijk, ingevolge artikel 2 jo. artikel 3 Wvg, definitief heeft aangewezen als percelen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

Bij de aanwijzing zijn meerdere percelen betrokken die zijn gelegen in Noordwijk aan Zee. De aangewezen percelen worden weergegeven in de bij dit besluit gevoegde kadastrale lijst- en kaart.

Het besluit van de gemeenteraad treedt één dag na publicatie in de Staatscourant in werking en vervalt van rechtswege tien jaar na de inwerkingtreding van het bestemmingsplan onderscheidenlijk inpassingsplan.

Ter inzage

Het besluit van de gemeenteraad ligt tezamen met het raadsvoorstel en de kadastrale kaart met de gegevens van de eigenaren van de aangewezen percelen, met ingang van 23 november 2020 voor eenieder kosteloos ter inzage in het gemeentehuis van Noordwijk (Voorstraat 42). In verband met de noodmaatregelen rond het coronavirus kunnen de stukken tevens op aanvraag digitaal worden ingezien.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat de eigenaren en/of beperkt gerechtigden de grond eerst aan de gemeente Noordwijk moeten aanbieden, als zij de grond willen verkopen.

Het voorkeursrecht heeft dus pas gevolgen als de rechthebbenden op het perceel tot verkoop willen overgaan. Daarnaast heeft het voorkeursrecht betekenis bij een voorgenomen onderhandse executoriale verkoop zoals bedoeld in artikel 3:268 lid 2 BW. De eigenaren en de beperkt gerechtigden ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en Wethouders van Noordwijk, postbus 298, 2200 AG Noordwijk.

Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet ten minste bevatten:

  • a.

    de nam en het adres van de indiener;

     

  • b.

    de dagtekening;

     

  • c.

    een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is;

     

  • d.

    de gronden van het bezwaar.

Als u bezwaar maakt tegen het besluit dan blijft het besluit van kracht. Heeft dit voor u op korte termijn gevolgen en wilt u hier iets tegen doen, dan kunt u de rechtbank vragen een voorlopige voorziening te treffen. Dit kunt alleen doen als u ook een bezwaarschrift heeft ingediend. Een verzoek om een voorlopige voorziening dient u te richten aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH 's-Gravenhage. Hieraan zijn kosten verbonden. Ook dient u een kopie van uw ingediende bezwaarschrift mee te sturen.

Indien u reeds bezwaar heeft gemaakt tegen de voorlopige aanwijzing van 12 november 2020, wordt dit bezwaar mede geacht te zijn gericht tegen het besluit van de gemeenteraad. U hoeft dan niet opnieuw een bezwaar in te dienen.

Naar boven