Westwal 29 en 32 ’s-Hertogenbosch, het bouwen van 2 woningen omgevingsvergunning -

Logo 's-Hertogenbosch

Ontwerp-beschikking verlenen

 

Bekendmaking als bedoeld in art. 3: 12 Algemene Wet Bestuursrecht. Toepassing artikel 2.12 lid 1a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Locatie omschrijving/project activiteiten registratienr. datum

Westwal 29 en 32 ’s-Hertogenbosch, het bouwen van 2 woningen, bouwen (Art.2.1 lid 1a Wabo), aanleggen (Art. 2.1 lid 1b Wabo), strijd gebr. Gronden/bouww. met RO (art. 2.1 lid 1c), WB00055417

 

Het bouwplan ligt in het bestemmingsplan ‘Binnenstad‘. Het bouwplan is strijdig met dit bestemmingsplan maar het is stedenbouwkundig acceptabel.

 

Burgemeester en wethouders van ‘s-Hertogenbosch maken bekend, dat krachtens de coördinatieregeling op grond van artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening (Wro) de volgende ontwerp besluiten met ingang van maandag 30 november 2020 gelijktijdig ter inzage worden gelegd:

 

- Ontwerpbeschikking voor de omgevingsvergunning voor afwijking van het geldende bestemmingsplan door toepassing van artikel 2.12 lid 1a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

- Ontwerpbeschikking voor de omgevingsvergunning voor de activiteit aanleggen uitrit.

 

Coördinatieregeling

Voor het realiseren van dit project is een vergunning met toepassing van artikel 2.12, lid 1a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) nodig en aangevraagd (kenmerk WB00055417) voor het afwijken van het bestemmingsplan. Tevens is een omgevingsvergunning voor de activiteit uitrit aanleggen aangevraagd (kenmerk WB00055418). De coördinatieverordening Wro maakt het mogelijk om de procedure voor deze omgevingsvergunningen gelijktijdig op te laten lopen. Met de coördinatieregeling worden de betrokken besluiten gezamenlijk voorbereid en gelijktijdig bekendgemaakt. Ook vindt bundeling van rechtsbescherming plaats zodat eenieder kan volstaan met het indienen van één zienswijze tegen één of meer van de gecoördineerde ontwerpbesluiten.

 

De gemeenteraad heeft op 16 september 2020 conform de coördinatieverordening Wro besloten dat toepassing van de coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 Wro voor het project “Westwal 29-31” wenselijk is.

 

Met toepassing van artikel 2.12 lid 1a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht kan het college gemotiveerd met een goede ruimtelijke onderbouwing afwijken van het geldende bestemmingsplan.

 

Ter inzage

Voordat het college hierover besluit, zijn de ontwerpbeschikkingen voor de omgevingsvergunningen en de omgevingsaanvragen met ingang van maandag 30 november 2020 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage. Deze stukken kunt u via een e-mail opvragen bij omgevingsloket@s-hertogenbosch.nl

 

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk zienswijzen naar voren brengen tegen het voornemen vergunning te verlenen bij het college.

 

U kunt schriftelijk of mondeling binnen die termijn zienswijzen indienen.

 

Mondeling zienswijzen: hiervoor kunt u contact opnemen met het Omgevingsloket, telefoonnummer (073) 615 57 77.

Schriftelijke zienswijzen; https://www.s-hertogenbosch.nl/stad-en-bestuur/bestuur/zienswijze-indienen/

 

De aanvragen zijn geregistreerd onder nummer WB00055417 en WB00055418

Naar boven