Verkeersbesluit – Gemeente Winterswijk –aanwijzen halteplaatsen voor ZOOV

Logo Winterswijk

Zaaknummer 215039

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Winterswijk;

gehoord het advies van de politie;

gelet op artikel 15 van de Wegenverkeerswet;

besluiten:

 

  • 1.

    Door het plaatsen van borden E5 en de onderborden met opschrift “halteplaats ZOOV” zoals bedoeld in bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, aan te wijzen 5 halteplaatsen nabij het voetgangersgebied in het centrum, waar alleen geparkeerd mag worden door voertuigen van ZOOV.

  • 2.

    Deze halteplaatsen zijn gelegen aan:

  • 1.

    Roelvinkstraat, nabij Hema

  • 2.

    Gasthuisstraat nabij Misterstraat

  • 3.

    Ratumsestraat/Weeninkpad

  • 4.

    Spoorstraat nabij Kloksteeg

  • 5.

    Meddosestraat nabij Sellekamp

  • 1.

    te bepalen dat dit besluit in werking treedt op het tijdstip waarop de borden zijn geplaatst, maar niet eerder dan dat dit besluit is gepubliceerd.

Overwegingen:

ZOOV is het aanvullend vervoerssysteem voor de Achterhoek. Voor ZOOV op Maat moeten regelmatig reizigers opgehaald of gebracht worden naar bestemmingen in het voetgangersgebied, waar de taxi’s niet mogen komen. Zowel voor de reizigers als voor de chauffeurs is het handig dat in die gevallen vaste plekken aangewezen worden waar de reizigers gebracht/gehaald worden. Aan deze halteplaatsen worden dan de postcodes gekoppeld van de opgegeven herkomsten/bestemmingen van de reizigers.

Omdat het voetgangersgebied in Winterswijk nogal uitgestrekt is, zijn de halteplaatsen gekozen die zo dicht mogelijk bij het voetgangersgebied zijn gelegen, waar eventueel zitgelegenheid en beschutting is en waar voldoende ruimte is om met de voertuigen te halteren.

Met deze maatregel wordt beoogd de verkeersveiligheid te verzekeren, de bruikbaarheid van de weg te waarborgen en de leefbaarheid te vergroten (conform artikel 2, lid 1 WVW).

Aldus vastgesteld op 17 november 2020

Burgemeester en Wethouders van Winterswijk

namens dezen,

B. Stockmann

Beleidsmedewerker Verkeer

Team Civiel en Verkeer

Bezwaar

U kunt binnen zes weken na de dag van publicatie van het besluit in de Staatscourant bezwaar maken tegen het besluit. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winterswijk, t.a.v. de commissie bezwaarschriften, Postbus 101, 7100 AC Winterswijk.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

a. de naam en het adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden (argumenten) van het bezwaar.

Wij verzoeken u bij het bezwaarschrift een kopie van dit besluit te voegen.

Eventueel verzoek om voorlopige voorziening

Met de indiening van het bezwaarschrift wordt de werking van het besluit niet opgeschort. Wel kunt u, indien u een bezwaarschrift hebt ingediend, aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, verzoeken het besluit te schorsen via het treffen van een voorlopige voorziening. De Voorzieningenrechter kan het verzoek inwilligen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Een verzoek om voorlopige voorziening kunt u richten aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U kunt het verzoekschrift ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Voor de indiening van het verzoek om voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd. Meer informatie hierover ontvangt u van de rechtbank na de indiening van uw verzoekschrift.

Wij wijzen erop dat ook andere belanghebbenden een bezwaarschrift kunnen indienen en daarbij een verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzieningenrechter kunnen doen. Onder belanghebbende wordt verstaan: degene wiens belang rechtstreeks bij het besluit is betrokken.

Mediation

Indien u bezwaar maakt tegen het genomen besluit kan mediation misschien een manier zijn om dat af te handelen. Mediation is een vorm van bemiddeling in conflicten waarbij partijen onder begeleiding van een neutrale persoon, de mediator, proberen samen tot een oplossing van het geschil te komen. Denkt u dat mediation in uw geval een oplossing kan zijn, geef dat aan in uw bezwaarschrift. Er zal dan worden bekeken of mediation in uw geval geschikt is. Indien gekozen wordt voor mediation wordt de bezwaarprocedure zolang stilgelegd. Meer informatie over mediation kunt u vinden op www.winterswijk.nl.

 

Naar boven